Маринований солодкий перець – ароматна холодна закуска

У сезон свіжого врожаю жоден обід або вечеря не обходиться без овочевих страв. Приготуйте маринований солодкий перець, який відмінно підійде як до домашнього, так і святкового застілля в якості ароматної холодної закуски. Технологія приготування досить проста і не вимагає багато часу і дорогих інгредієнтів.

Складові:

  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Оцет столовий 9% – 30 мл.
  • Мед – 60-80 г.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Олія соняшникова – 100 г.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 3-4 зубчики.

Приготування:

1. Для приготування купуйте перець будь-якого сорту і кольору. Чим м’ясисті, тим смачніший буде результат. Овочі повинні бути щільні і без пошкоджень. Промийте їх добре і висушіть рушником від зайвої вологи.

2. Деко застеліть фольгою або пергаментом. Викладіть підготовлені овочі. Відправте в гарячу духовку на 20-30 хвилин. Періодично перевертайте, щоб перчики підрум’янилися з усіх боків.

Маринований солодкий перець - ароматна холодна закуска

3. Тим часом, підготуйте смачну ароматну заправку, яка і додасть готовій страві неймовірний смак. У глибоку миску додайте оцет столовий та мед. Перемішайте до розчинення меду. Влийте олію без запаху. Перемішайте до однорідності.

4. Промийте петрушку і висушіть серветкою. Дрібно наріжте. Очистіть часник і пропустіть через прес. Додайте часникову кашку в олійний розчин. Поперчіть трохи і перемішайте.

Маринований солодкий перець - ароматна холодна закуска

5. Запечені перці перемістіть в зручний посуд з кришкою або накрийте добре харчовою плівкою. Залиште до повного охолодження.

Маринований солодкий перець - ароматна холодна закуска

6. Остиглі перці, акуратно, очистіть від плівочки, не порушуючи цілісність овочів.

Маринований солодкий перець - ароматна холодна закуска

7. Підберіть зручний контейнер з кришкою для маринування. Викладіть шар перцем. Посипте зеленню і полийте ароматним розчином.

8. Викладіть другий шар перців і знову ж полийте олійною заправкою і посипте зеленню. Накрийте кришкою і відправте в холодильник, хоча б на кілька годин. Краще, звичайно, залишити на ніч для кращого маринування.

Маринований солодкий перець - ароматна холодна закуска

Маринований солодкий перець готовий.

Маринований солодкий перець - ароматна холодна закуска

Rating
( No ratings yet )
Loading...