Маринований перець на зиму

Маринований перець - рецепт приготування

Смачна пряна закуска з болгарського перцю на зиму! Маринований болгарський перець за цим рецептом виходить дуже пряний, ароматний і смачний. При цьому рецепт досить-таки простий і швидкий. Таку закуску можна подавати на святковий стіл або до звичайного обіду або вечері.

Склад рецепта (на 4 порц.):

  • Болгарський перець – 500 гр
  • Часник – 4 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Оцет – 50 мл
  • Кріп – 50 гр
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Запашний перець – 2 шт.
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Сіль – 1.5 чайна ложка

Підготуємо інгредієнти. Болгарський перець можна взяти будь-якого кольору, головне, щоб він був свіжий, солодкий і соковитий. Зелень можна також взяти до смаку, але краще буде з молодим кропом.

Болгарський перець добре промиваємо під проточною водою і очищаємо від насіння і серединки. Нарізаємо його на половинки, четвертинки або шматочки, в залежності від розміру банок і бажання.

Зелень кропу промиваємо і дрібно ріжемо ножем. Зубчики часнику нарізаємо часточками або кубиками.

Беремо сотейник або невелику каструлю з товстим дном і починаємо готувати маринад. Вливаємо в каструлю олію і оцет. У каструлю кладемо лавровий лист, запашний перець. Додаємо цукор і сіль, вливаємо воду.

Ставимо каструлю з маринадом на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього. Викладаємо в маринад порізаний перець. Накриваємо каструлю кришкою і бланшируємо перець не більше 5 хвилин. Потім його викладаємо в порожню каструлю, бланшируємо наступну партію перцю. Коли весь перчик буде готовий (він повинен стати більш гнучким, але не м’яким), викладаємо його в підготовлені банки. Банки потрібного об’єму потрібно промити і простерилізувати.

На дно банок кладемо частину порізаного кропу, щоб він закривав дно. Зверху частину порізаного часнику. Потім болгарський перець.

Зверху знову кріп і часник. Обов’язково кладемо в банки горошини запашного перцю, а лавровий лист прибираємо.

Заливаємо все маринадом який залишився від бланшування до плічок банки.

У каструлю наливаємо воду, кладемо на дно ганчірочку. Ставимо банки з перцем в цю каструлю, накривши їх зверху кришкою. Вода повинна доходити до плічок банок. Стерилізуємо на середньому вогні близько 15 хвилин літрові банки. Закручуємо щільно кришки. Банки перевертаємо догори дном, але вкутувати їх не треба. Коли банки повністю охолонуть, ставимо їх на зберігання в холодне місце. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...