Маринований часник зубчиками на зиму

Маринований часник зубчиками - рецепт приготування

Виходить гостренький, хрусткий, пряний. Добре подати до будь-якого м’яса.

Склад рецепта (на 8 порц.):

  • Часник – 500 гр
  • Кріп – за смаком
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Перець гострий стручковий – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Маринад варіант 1:

  • Вода – 0.5 л
  • Сіль – 1 стол.л.
  • Цукор – 1 стол.л.
  • Столовий оцет – 3 стол.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Запашний перець – 6 шт.
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.

Маринад варіант 2:

  • Вода – 0.5 л
  • Сіль – 40 гр
  • Цукор – 40 гр
  • Столовий оцет – 40 мл

Покроковий процес приготування маринованого часнику

Часник добре б брати молодий, але можна і просто нового врожаю. Якщо будете купувати, беріть часник із залишками корінців. Такий часник не буде синіти і зеленіти, як китайський часник, відрізнити його можна саме по зрізаних корінцях .

Підготувати продукти для маринаду.

Часник очистити і добре промити прохолодною водою. Зелені краї і пошкодження – зрізати. Також промити всю ароматичну зелень.

Підготувати банки. Промити з питною содою, добре прополоскати під проточною водою. Мокрими поставити в холодну духовку шийкою вниз, також розкласти кришки. Включити на 150 градусів, після досягнення заданої температури стерилізувати банки 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 15 хвилин. Для мене цей метод стерилізації найзручніший, користуюся ним багато років, не підводив.

Для даної заготовки мені зручно використовувати баночки 0,250 л. На дно кладемо лист смородини, кріп, потім часник. Між шарами кладемо кільця перчика, ще зелень, зверху кріп. Киплячою водою запити баночки з переливом, накрити стерильною кришкою і дати постояти 5-7 хвилин, потім злити в каструлю.

Готуємо маринад. У злиту воду додати 0,5 склянки кип’ятку, кладемо перець, гвоздику, лаврушки і дати закипіти. У киплячу воду додати сіль і цукор, дати покипіти 2 – 3 хвилини і додати 9% оцет з розрахунку 1 ст.л. на баночку в кінці кипіння. Оцет можна наливати і прямо в баночку.

Маринований часник зубчиками на зиму

Готовий киплячий маринад відразу залити в баночки з переливом і закрутити. Буває маринад википає і його трохи не вистачає, просто долийте кип’яток. Перевірте герметизацію прокочуючи баночки по столу.

Обтерти баночки начисто, перевернути на кришку і залишити остигати під “шубою”. Зберігати в холодильнику, готові будуть через місяць. У мене виходить 3 баночки по 0,250л, але це залежить від розміру зубчиків часнику.

Маринований часник зубчиками на зиму

Rating
( No ratings yet )
Loading...