Мариновані зелені помідори: оригінальний рецепт для домашньої консервації

Якщо в кінці сезону у вас залишилися зелені помідори, не поспішайте їх викидати. З них можна приготувати надзвичайно смачну страву, яка підкорить серце навіть самого вибагливого гурмана. Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховано на банку об’ємом 1,5 л. Раджу відразу помножити їх як мінімум на три, а то на зиму нічого не залишиться. Впевнена, що спробувавши ці хрусткі мариновані зелені помідори раз, ви захочете готувати їх щороку!

Необхідні продукти:

  • Помідорів – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець духмяний – 3 шт.
  • Чорний перець (горошком) – 6 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л. (або 2 ч. л. щоб помідори були солодшими)
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет – 1,5 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Червоний перець мелений – за смаком

Покроковий процес приготування:

Помийте зелені помідори і акуратно виріжте у них плодоніжки.

Мариновані зелені помідори: оригінальний рецепт для домашньої консервації

На дно півторалітрової банки викладіть перець, лавровий лист, кріп і петрушку. Зверху покладіть помідори до середини банки. Доповніть ще одним шаром зелені, потім викладіть помідори до верху.

Мариновані зелені помідори: оригінальний рецепт для домашньої консервації

Налийте в банку кип’яток до верху і прикрийте кришкою. Залиште на 15 хвилин.

Злийте воду, потім знову залийте кип’ятком, прикрийте кришкою і залиште ще на 20 хвилин.

Злийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Тим часом в банку додайте сіль, цукор і оцет. Влийте кипляче воду і герметично закрутіть кришку.

Закриту банку переверніть догори дном і накрийте рушником. Дайте їй повністю охолонути.

Мариновані зелені помідори: оригінальний рецепт для домашньої консервації

На відміну від червоних, зелені помідори їсти можна вже майже відразу. Дайте їм постояти пару діб і знімайте першу пробу. Мариновані зелені помідори відмінно зберігаються всю зиму при кімнатній температурі. Якщо ж ви не можете дочекатися зняти першу пробу, можете робити це вже через дві доби. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...