Мариновані зелені помідори на зиму! Шалено смачно

Зелені помідори – це завжди вдала і дуже смачна закуска, тому ви не прогадаєте, якщо зробите побільше такої заготовки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 8 кг;
  • часник – по 6 зубчиків в банку;
  • петрушка – 100 г на 4 банки;
  • кріп сухий – 30 г на 4 банки;
  • перець горошком – по 10 шт в кожну банку;
  • лавровий лист – по 4 шт в банку;
  • оцет 9% – 3 ст.л в банку;
  • сіль – по 2 ст.л в банку;
  • цукор – по 1 ст.л в банку.

Процес приготування

З даного обсягу продуктів, виходить 4 банки по 3 л.

Помідори промиваємо і ріжемо часточками.

У чисті банки укладаємо зелень, перці, часник і кріп, лавровий лист.

Укладаємо помідори і перекладаємо зеленню, часником.

Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння і розливаємо по банках. Залишаємо на 30 хвилин.

Зливаємо воду, доводимо до кипіння.

У кожну банку кладемо сіль і цукор, вливаємо оцет і заливаємо кип’яток.

Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

З таким помідорами багато хто роблять салати при подачі на стіл – ріжемо цибулю тонкими півкільцями і заправляємо салат олією.

Rating
( No ratings yet )
Loading...