Мариновані сливи – смачна закуска на зиму

Сливи в такому вигляді – унікальне доповнення до страви з запеченого м’яса або птиці. Так що вивчайте наш рецепт.

Необхідні продукти:

  • 1,2 кілограма слив;
  • 0,6 кг цукрового піску;
  • 1,5 літри води;
  • 150 мілілітрів яблучного оцту (або 10 ст. л.);
  • 8 лаврових листків;
  • пів чайної ложки кориці;
  • 18 штук гвоздик.

Покроковий процес приготування:

1. Цей набір продуктів розрахований на 8 банок об’ємом 0,5 літра. Але спочатку банки треба простерилізувати.

2. Вимийте фрукти, по банках розподіліть, уклавши щільно, але не стискаючи їх.

3. Потім заливайте банки кип’ятком. Закрийте кришками і нехай постоять півгодини. Після цього вилийте воду.

4. Треба зварити маринад, взявши цукор і корицю. Через дві хвилини, як закипить і цукор повністю розчиниться, вимикайте плиту і додайте оцет.

5. У кожну банку покладіть лавровий листочок і дві гвоздички.

6. Готовий маринад виливайте в баночки, кришки щільно закрутіть, переверніть догори дном і закутайте в щось тепле до повного охолодження.

7. Зберігати банки треба в коморі або ж в підвалі.

8. Коли пройде 2 або навіть 3 місяці, сливи добре промаринуються. Тоді їх можна вживати в їжу.

Це оригінальне, рідкісне, смачне і гарне доповнення до будь-якого гарніру. І не тільки. Як десерт такі сливи теж чудові. Насолоджуйтесь!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...