Мариновані слабо-гострі баклажани – цікава заготовка на зиму

Цього разу пропонуємо приготувати смачну закуску з баклажанів з морквою, цибулею і солодким перцем на зиму. Виходить дуже смачно і не дуже гостро, але хто любить гостріше, то може ще додати за своїм смаком часнику і гіркого перцю. Такий салат можна вже їсти навіть в день приготування та зберігати в холодильнику до двох тижнів, але для тривалого зберігання в зиму необхідна стерилізація баночок з салатом в киплячій воді. Підготуємо необхідні продукти і почнемо готувати.

Складові на 2 банки 650 мл:

  • Баклажани – 1200 р
  • Цибуля ріпчаста – 200 г.
  • Морква – 200 г.
  • Перець болгарський солодкий – 200 г.
  • Часник – 1 головка.
  • Гіркий перець – 1 шт.
  • Чорний мелений перець – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 80 мл.
  • Оцет 9% – 60 мл.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.
  • Зелень – за бажанням.

Як приготувати мариновані баклажани:

1. Очищену моркву натираємо на корейській або звичайній тертці.

2. У солодкого перцю видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо тонкими смужками. Цибулю ріжемо великою соломкою.

3. У миску поміщаємо нарізані овочі, додаємо до них сіль, цукор, оцет, олію, спеції. Вливаємо оцет і акуратно перемішуємо.

4. Баклажани чистимо від шкірки, ріжемо великою соломкою або брусочками.

Якщо баклажани гірчать, то посипаємо нарізку 1 ложкою солі, перемішуємо і через півгодини промиваємо чистою водою. Обсушуємо соломку баклажанів на паперовому рушнику. Але у мене баклажани молоденькі і я просто їх нарізала без попереднього просолювання.

5. Злегка обсмажуємо нарізку з баклажанів в кілька етапів, викладаючи їх тонким шаром на розігріту сковороду з олією.

6. У миску з обсмаженими баклажанами додаємо суміш з овочів і спецій. Вливаємо кип’ячену воду і акуратно все змішуємо.

Мариновані слабо-гострі баклажани - цікава заготовка на зиму

7. залишаємо при кімнатній температурі приблизно на годину-дві, накривши кришкою або відповідною тарілкою. Овочі пустять ще додатково сік і добре промаринуються. Салат вже в такому вигляді можна спробувати і прибрати в холодильник, щоб потім подати в якості закуски на обід або вечерю.

8. Стерильні баночки заповнюємо слабо-гострими маринованими баклажанами з цибулею, морквою і солодким перцем. Доливаємо ароматним маринадом і накидаємо кришки.

Мариновані слабо-гострі баклажани - цікава заготовка на зиму

9. З моменту закипання води в ємності, куди поміщаємо наші баночки з баклажанами, стерилізуємо їх 20 хвилин. Баночки більшого об’єму брати небажано через повільне і нерівномірне їх прогрівання.

10. Закриваємо баночки гвинтовими або бляшаними кришками і даємо їм охолонути під рушником на столі в кухні.

Мариновані слабо-гострі баклажани з морквою, цибулею і солодким перцем на зиму готові. Зберігати таку заготовку потрібно в прохолодному темному місці.

Мариновані слабо-гострі баклажани - цікава заготовка на зиму

Rating
( No ratings yet )
Loading...