Хоч печериці в наших супермаркетах продаються будь-якої пори року, все одно роблю з них заготівлі. Найбільшою популярністю в моєму будинку користуються мариновані печериці. Декілька років поспіль готувала їх за таким рецептом. А цього тижня спробувала замаринувати гриби пришвидшеним способом. Вийшло!
Для цієї заготовки рекомендую взяти оцет не 9%, а 3%. Таким чином гриби маринуватимуться буквально у власному соку і за смаком виявляться куди приємнішими. Із зелені не обмежуйте себе кропом. Якщо є можливість, додайте в маринад нарізану кінзу або петрушку.
Необхідні продукти:
- Печериці – 700 г
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Соняшникова олія – 60 мл
- Оцет – 3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Кріп – 20 г
- Лавровий лист – 2 шт.
Покроковий процес приготування:
Насамперед розберемося з печерицями. Гриби добре вимийте і просушіть. Наріжте їх пластинками або розділіть на чотири частини кожен. Так печериці швидше замаринуються.
Тепер маринад. У сотейник з товстим дном перелийте олію. До нею додайте сіль та цукор, перець, коріандр, лавровий лист та нарізану зелень. Перемішайте та доведіть до кипіння.
Пересипте в киплячу масу гриби. Варіть їх на маленькому вогні 8 хвилин. Потім вогонь вимкніть. Додати оцет, перемішайте все. Підготуйте чисті сухі баночки.
На дно тари викладіть цибулю, нарізану тонкими півкільцями, і подрібнений часник. Зверху викладіть печериці. Заготівлі залийте маринадом. Закрийте банки щільними кришками.
Як я вже писала, закуска буде готова щонайменше за півтори години. Хоча ви можете спробувати гриби на смак і раніше. Якщо результат влаштовує, насипайте в піалку і подавайте до столу.