Мариновані опеньки простим методом

Необхідні продукти:

  • 2 кг – свіжих опеньків

Для маринаду:

  • 1 літр – води
  • 2 ст.л. – солі
  • 1 ст.л. – цукор
  • 5 горошин – чорного перцю
  • 5 штук – гвоздики
  • 2 шт. – лавровий лист.
  • 3 ст.л. – оцет 9%

Покроковий процес приготування

Мариновані опеньки простим методом

Опеньки очищаємо від сміття, миємо. Складаємо у велику каструлю відварюємо 25 хвилин.

Відварені опеньки промиваємо, розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам.

Готуємо маринад, в каструлю наливаємо один літр води ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор, гвоздику і чорний перець горошком, лавровий лист.

Доводимо до кипіння, як маринад закипить додаємо в нього оцет, добре перемішуємо і заливаємо гарячим маринадом наші опеньки в баночках.

Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.

А як маринуйте опеньки ви? Діліться в коментарях буду дуже рада. Всього вам доброго і до швидких зустрічей.

Rating
( No ratings yet )
Loading...