Мариновані опеньки на зиму. Найпростіший рецепт неймовірно смачної закуски

Простий рецепт маринованих опеньків на зиму для тих, хто любить, щоб в його кладодій завжди був запас домашньої смакоти. Головний секрет рецепта – це смачний маринад. Обов’язково пробуйте його, перш ніж варити в ньому гриби. Подавати готові мариновані опеньки можна з ріпчастою цибулею і ароматною соняшниковою олією.

Для приготування опеньків вам буде потрібно:

  • опеньки літні (або осінні) – 2.5-3кг

Для маринаду:

  • вода – 1 л
  • оцет (9%) – 1 ст.л.
  • сіль – 2 ст.л.
  • перець чорний горошком – 2-3 шт.
  • лавровий лист – 1-2 шт.

Рецепт приготування опеньків

Опеньки перебрати, скласти в посуд відповідного обсягу і залити холодною водою. Добре промити і відкинути на друшляк. Підготовлені гриби перекласти в каструлю, залити невеликою кількістю води, посолити з розрахунку 1/2 ст.л. солі на літр рідини і довести до кипіння.

Як тільки вода закипить, відкинути гриби на друшляк і промити під проточною водою. Обсяг грибів помітно зменшиться.

У чистій каструлі приготувати маринад. З розрахунку 2 столові ложки солі на 1 літр води.

Додати на цей обсяг 1 ст.л. 9% оцету. Обов’язково спробуйте на смак маринад! Маринад повинен бути смачний і подобатися Вам.

Засипати в маринад опеньки, довести до кипіння, після чого знизити вогонь до маленького. Додати в гриби горошини чорного перцю і лавровий лист.

Проварити гриба в маринаді 15-20 хвилин, знімаючи піну шумівкою. Зняти каструлю з маринованими опеньками з плити, накрити кришкою.

Ретельно простерилізувати банки і кришки. Спочатку вимити їх з содою, добре промити під проточною водою. Прокип’ятити в каструлі або простерилізувати іншим звичним для вас методом (в духовці, мікрохвильовій печі, на пару).

Мариновані опеньки промитим в кип’ятку ополоником, розлити по стерилізованим, ще гарячим банкам разом з маринадом. При цьому рівень маринаду в банці повинен бути вище грибів. Закупорена банки з грибами стерилізованими кришками. Перевірити банки на герметичність, встановити догори дном, укутати рушником або пледом, щоб банки повільно вистигли. Готові мариновані опеньки можна зберігати в прохолодному місці прямо в будинку. Смачного!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...