Мариновані огірки на зиму: 5 рецептів

Мариновані огірки на зиму - рецепти приготування

Сьогодні ми покажемо, як приготувати мариновані огірки на зиму 5 методами. Соковиті і хрусткі огірочки доповнять будь-який гарнір.

Прості мариновані огірки

Мариновані огірки на зиму: 5 рецептів

Інгредієнти на 1 л води:

  • 1,5 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 10 ст. л. оцту 9%
  • 1-2 лаврових листків
  • 1-3 шт. запашного перцю
  • 1 цибулина
  • огірки

Приготування

Перш за все, простерилізуй 3-літрову банку. Потім виклади на дно банки лавровий лист, запашний перець, гвоздику і порізану кільцями цибулю. Також додай трохи подрібненого кропу.

Виклади в банку помиті огірки, трохи утрамбувати їх. Залий банки кип’ятком. Коли вода стане теплою, злий її. Додай цукор, оцет і сіль в розрахунку на 1 л води.

Знову закип’ятити воду і залий нею огірки. Далі загорни банку і постав в темне місце до повного охолодження. Потім можеш відправити огірки в льох або інше прохолодне місце.

П’яні огірки

Мариновані огірки на зиму: 5 рецептів

Інгредієнти на 1,5 л води

  • 3 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. оцтової есенції
  • 2 ст. л. горілки
  • 2-3 листочка смородини
  • корінь хрону до смаку
  • кріп за смаком
  • часник за смаком
  • огірки

Приготування

Перш за все, простерилізуйте 3-літрову банку. На дно виклади корінь хрону, кріп, часник і листя смородини.

Потім помісти в банку огірки, щільно утрамбувати їх. Залий огірки маринадом з розрахунку на 1,5 л води. Для цього змішай воду з сіллю, цукром, оцтовою есенцією і горілкою.

Закатай банку і відправ в прохолодне місце.

Огірки в томатній заливці

Мариновані огірки на зиму: 5 рецептів

Складові

  • 5 кг огірків
  • 2 кг помідорів
  • 250 г часнику
  • 250 г цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 250 мл соняшникової олії
  • 2 ст. л. оцтової есенції

Приготування

Перш за все, пропусти помідори через м’ясорубку, додавши соняшникову олію.

Додай до помідорів цукор і сіль. Поклади масу в каструлю і доведи її до кипіння. Потім вари суміш 10 хвилин. В цей час поріж огірки кільцями. Але якщо хочеш, можеш використовувати огірки цілком.

Далі додай огірки до помідорів. Як тільки все закипить, додай часник і оцтову есенцію. Ретельно перемішати.

Простерилізуй банки і помісти в них огірки. Закатай банки і дай їм повністю охолонути. З такої кількості інгредієнтів виходить 10 банок по 650 р

Пряні мариновані огірки

Мариновані огірки на зиму: 5 рецептів

Складові

  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 1 лавровий лист
  • 5 ст. л. солі
  • 1 листочок хрону, смородини, вишні
  • 10 ч. л. цукру
  • 100 мл оцту 9%
  • кріп за смаком
  • чорний перець горошком за смаком
  • огірки

Приготування

Перш за все, простерилізуй 3-літрову банку. На дно банки викладіть очищену і розрізану на 4 частини моркву. Потім додай всі сухі інгредієнти, крім солі і цукру.

Далі помісти в банку огірки, утрамбувавши їх. Залий їх гарячою кип’яченою водою на 15 хвилин. Потім злий воду, додай в неї сіль, цукор і оцет.

Воду зі спеціями закип’ятити і залий в банку. Потім загорни її і залиш в теплому місці до повного охолодження. Після можеш відправити банку в льох або в інше прохолодне місце.

Малосольні огірки

Мариновані огірки на зиму: 5 рецептів

Складові

  • 1 ст. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 2 таблетки аспірину
  • 1 ч. л. оцтової есенції
  • 4-5 шт. запашного перцю
  • 2-3 шт. гвоздики
  • 1 лист черемхи, хрону і смородини
  • часник за смаком
  • кріп за смаком
  • огірки

Приготування

Перш за все, простерилізуй 3-літрову банку. Поклади в банку огірки разом з усіма спеціями і іншими інгредієнтами.

Потім залий банку кип’ятком і закрий залізною кришкою. Залиш огірки в теплому місці до повного охолодження. Після можеш відправити банку в льох або в інше прохолодне місце.

Тепер ти знаєш, як приготувати мариновані огірки на зиму. Але пам’ятай, що є маса інших варіантів огіркових закруток. Тому ти можеш поекспериментувати з різними поєднаннями. Можливо, ти відкриєш щось нове й оригінальне. А якщо у тебе вже є твій фірмовий рецепт, не забудь поділитися ним в коментарях. Будемо готуватися до холодів разом!

Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Loading...