Мариновані маслята на зиму: як приготувати смачно?

Маслюки – прекрасні грибочки, вони добрі і в грибних супах, і в других стравах з картоплею і крупами, і в різних соусах. Молоденькі маслюки особливо гарні маринованими, доречні вони і на буденному, і на святковому столі – і самі по собі, і политі запашною соняшниковою олією, присипані зеленою цибулькою. Просто смакота. А готувати їх просто, ловіть рецепт!

Інгредієнти на літрову банку:

  • маслята;
  • оцет 9% – 1 ст.л .;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • лавровий лист – 2-3 листочка;
  • сіль – 2 ч.л .;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • кріп, прянощі.

Покроковий процес приготування:

Маслята потрібно перебрати, вилучити червиві, помити і почистити, зняти шкірку, великі потрібно порізати.

Першу воду при варінні грибів краще злити, відразу після того, як вона закипить.

Відварити гриби в другій воді протягом 30 хвилин.

Маслюки потрібно промити під проточною водою і варити в новій воді ще 15 хвилин.

У ємність додати кріп, сіль, цукор, оцет.

В простерилізовані банки закласти часник і спеції.

У банки вилити гриби з маринадом.

Банки накрити простерилізованими кришками, закатати і перевернути.

Укутати банки рушником і дати постояти.

Зберігати потрібно, як і будь-яку консервацію.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...