Мариновані хрусткі кабачки на зиму. Здивуйте своїх гостей

Дуже незвичайна консервація – кабачки укладаємо в банки спіральками і отримуємо дуже смачну і гарну страву – закуску.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки – від 1 до 1.5 кг;
  • зелень будь-яка на ваш смак;
  • часник по 3 зубчики на кожну банку;
  • морква – 2 шт.

Для приготування маринаду на 1 л води необхідно:

  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • оцет 9% по 50 мл на кожну банку;
  • чорний перець горошком по 3 шт в кожну банку.

Процес приготування маринованих кабачків

Краще беріть 1 л банки – цієї порції буде достатньо для порції закуски.

Кабачки ріжемо за допомогою овочечистки уздовж на тонкі слайси.

Моркву натираємо на тертці для корейської моркви.

Зелень січемо, часник ріжемо на шматочки.

На дно банок викладаємо зелень і моркву, часник, звертаємо кабачки рулетами і щільно вкладаємо.

Кладемо в банки перець чорний і запашний.

Кип’ятимо маринад 2 – 3 хвилини змішавши всі інгредієнти.

Гарячим маринадом заливаємо банки, накриваємо кришками і стерилізуємо в каструлі, поставивши їх на рушник, наливши теплої води. Час стерилізації від моменту закипання – 5 хвилин.

Виймаємо з каструлі і виливаємо в кожну банку оцет.

Закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Rating
( No ratings yet )
Loading...