Мариновані гриби на зиму – покроковий рецепт

Сьогодні хочу поділиться рецептом маринованих грибів. Таким методом гриби маринуються дуже просто, виходять смачні, як свіжі і зберігаються аж до весни. Взимку можна і в суп додати, в салат, картоплю посмажити і просто з відвареною картоплею.

Необхідні продукти:

  • Гриби відварні – 1,5-2 кг.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 3 ст.л. (без гірки)
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Оцет 9% – 2-3 ст.л.

Покроковий процес приготування

Гриби добре промиваю в холодній воді. Кладу в 5 літрову каструлю, скільки увійде грибів, додаю 1 ст.л. солі і варю до готовності.

Мариновані гриби на зиму - покроковий рецепт

Під час варіння збираю всю накип, яка піднімається вгору. Варю гриби після закипання 25-30 хвилин. Приблизно за 5-10 хвилин до готовності відправляю в каструлю з грибами пучок парасольок кропу. Щоб не ловити їх потім по каструлі, зв’язую пучок стрічкою.

Мариновані гриби на зиму - покроковий рецепт

Як тільки гриби осядуть на дно, значить готові. Потрібно їх відкинути на друшляк. Даю добре їм стекти (можна ще раз промити, але я не промиваю, щоб не змити грибний смак)

Мариновані гриби на зиму - покроковий рецепт

Поки гриби стікають варю маринад. У каструлю наливаю 1 літр води, додаю сіль, цукор спеції, доводжу до кипіння, потім додаю гриби, доводжу до кипіння, додаю нарізаний часник, кип’ячу 5 хвилин, додаю оцет 3 ст.л., і розливаю по стерилізованих банках, тепер головний момент, дотримання якого зводить ризик розвитку ботулізму до мінімуму.

Мариновані гриби на зиму - покроковий рецепт

Банки не можна наповнювати до самого верху, так щоб з банки все виливалося, а потрібно, щоб в банці обов’язково залишилося місце, таким чином в банці буде кисень, а розмноження бактерій відбувається в закритих банках без доступу кисню. Банки закручуємо стерилізованими кришками і перевертаємо, укутуємо і залишаємо так до повного охолодження. Зберігаю в прохолодному місці, взимку відкриваю вони як свіжі, ароматні, хрусткі.

Мариновані гриби на зиму - покроковий рецепт

Rating
( No ratings yet )
Loading...