Мариновані білі гриби на зиму

Мариновані білі гриби - рецепт приготування

Смачні, хрусткі, ароматні грибочки на зиму! Білі гриби вважаються одними з кращих грибів, з них можна приготувати безліч цікавих страв. А мариновані гриби взимку відмінно доповнять трапезу в якості самостійної закуски або виступлять основою для приготування інших страв.

Склад рецепта (на 4 порц.):

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Столовий оцет – 1.5 стол.л.
  • Цукор – 1 стол.л.
  • Сіль – 1 стол.л.
  • Перець горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 2 шт.

Для заготівлі:

  • Білі гриби – 1 кг
  • Сіль – 1 столова ложка

Процес маринування білих грибів

Приготуємо інгредієнти за списком. Білі гриби краще використовувати для маринування невеликого розміру.

Свіжозібрані гриби миємо, чистимо, якщо грибочки великі, розрізаємо їх на невеликі шматочки, які зручно буде розмістити в банках.

Гриби кладемо в емальовану каструлю, заливаємо холодною чистою водою, додаємо столову ложку солі і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до середнього і проварюємо гриби близько 15 хвилин. Воду зливаємо.

Заливаємо гриби свіжою партією води і проварюємо також близько 15 хвилин. Воду зливаємо, гриби відкидаємо на друшляк, щоб рідина повністю стекла.

Тим часом варимо маринад. У каструлю наливаємо фільтровану воду, додаємо цукор, сіль. Коли маринад закипить, додаємо лавровий лист і перець горошком, зубчики часнику для додаткового смаку, кип’ятимо близько 5 хвилин.

У маринад спускаємо білі гриби, проварюємо їх близько 5 хвилин, вливаємо столовий оцет. Даємо маринаду знову закипіти, вимикаємо вогонь.

У заздалегідь промиті з содовим розчином і простерилізовані банки розкладаємо гриби, заливаємо їх маринадом до плічок банок, але щоб він повністю закривав вміст банок. Банки з грибами ставимо в каструлю, наповнену гарячою водою, на дно обов’язково потрібно покласти бавовняну ганчірочку, щоб скло не лопнуло при нагріванні.

Стерилізуємо банки (об’ємом 0,5 л) з грибами близько 10 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Закатуємо банки стерильними кришками, даємо заготівлі охолонути при кімнатній температурі під ковдрою. Мариновані гриби на зиму готові. Їх можна використовувати для приготування гарячого, супів, пирогів, піци і соусів. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...