Мариновані баклажани – закуска, перед якою неможливо встояти

З баклажанів можна приготувати безліч смачних страв. І одна з таких страв – мариновані баклажани, перед якими просто неможливо встояти. Готується така закуска дуже просто і швидко. Ідеальний варіант для літнього столу.

Для приготування знадобиться:

  • баклажани – 1 кг;
  • сіль – 1 ч.л;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • петрушка – невеликий пучок;
  • часник – 4 зубчики.

Для маринад підготуйте:

  • вода – 2 ст.л;
  • оцет 9% – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л. або за смаком.

Наріжте баклажани на кружечки, додайте до них 1 ч.л солі, добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин. Наріжте болгарський перець і цибулю, моркву можна натерти на тертці або нарізати соломкою. Подрібніть зелень і часник. Відіжміть баклажани і викладіть їх на паперові рушники.

Мариновані баклажани - закуска, перед якою неможливо встояти

Обсмажте баклажани з обох сторін на невеликій кількості рослинного олії по 1 хвилині з кожної сторони.

Мариновані баклажани - закуска, перед якою неможливо встояти

Обсмажте інші овочі 1-2 хвилини, зніміть зі сковорідки і додайте до них часник і петрушку.

У ємність шарами викладіть баклажани і овочі.

Мариновані баклажани - закуска, перед якою неможливо встояти

Щоб приготувати маринад змішайте всі необхідні інгредієнти. Залийте овочі маринадом і накрийте кришкою.

Залиште баклажани маринуватися мінімум на 4 години. Щоб їх смак став ще більш насиченим, маринувати можна всю ніч. Регулярно струшуйте ємність, щоб всі овочі покривалися маринадом.

В процесі маринування овочі пустять багато соку. Смак у закуски виходить дуже насиченим і збалансованим. Завдяки тому, що овочі піддавалися лише короткочасній термічній обробці, вони виходять дуже хрусткими.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...