Маринована цвітна капуста на зиму – смачна і ароматна заготівля

Маринована цвітна капуста виходить дуже смачною. Закатувати на зиму її найкраще в банки 0,5 л або ж 1 л. Також таку капусту можна не тільки подавати як самостійну страву, але ще і використовувати при приготуванні салатів.

При виборі овоча в продуктовому магазині варто віддати перевагу качану зі світлими квіточками, вони повинні бути майже білими за кольором. Якщо качан більш жовтий – це говорить про те, що капуста досить стара, і вона буде більш жорсткою.

Крім капусти в банку можна ще додати моркву, так готова консервація буде виглядати більш яскраво і апетитно. Зі спецій варто зупинити вибір на гірчиці зернами, солі, перці горошком, лавровому листочку, часнику. Саме цей тандем спецій зробить кольорову капусту просто мега смачною і ароматною.

Інгредієнти на 1 банку (об’ємом 0,5 л):

  • Цвітна капуста – 0,5 качана.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 350 мл.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Як приготувати:

1. Капусту вимийте і розберіть на суцвіття. Тепер викладіть їх в каструлю, залийте водою, поставте на вогонь. Після того, як вода закипить, варіть суцвіття 2-3 хвилини.

2. Моркву очистіть, і наріжте її кружечками або напівкружечками. Можна вирізати з моркви квіточки, в тому випадку, якщо є на це час і бажання.

3. У вимиту і стерилізовану банку викладіть, чергуючи моркву і варену цвітну капусту.

4. Зверху покладіть 1-2 лаврових листки, які розламайте на кілька частин.

5. Потім додайте обидва види перцю, насіння гірчиці.

6. У ківш влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння.

7. Влийте його дуже обережно в банку з капустою, морквою і спеціями.

8. Тепер влийте оцет.

9. Закрийте банку кришкою. Накрийте її теплим пледом, залиште до повного охолодження. Ось така маринована кольорова капуста на зиму вийшла! Готуйте з задоволенням!

Rating
( No ratings yet )
Loading...