Маринована капуста з особливою зеленою заправкою

Заготівля капусти – окремий вид кулінарного мистецтва! Може здатися, що для приготування популярної закуски використовують лише метод квашення. Але ми пропонуємо ще простіший спосіб. Пропонуємо дізнатися, як готується капуста з огірками на зиму без стерилізації та соління.

На чотири банки гарного гарніру у вас піде максимум півгодини. Капуста, заготовлена з особливою зеленою заправкою, завжди виходить хрумкою! На власний розсуд до рецепту можна додати тонко нарізаний болгарський перець. Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 4 півторалітрові банки.

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 3 кг
  • Огірки – 2 кг
  • Помідори зелені – 1 кг
  • Перець чилі – за смаком
  • Морква – 2 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Насіння кропу – за смаком
  • Оцет – 200 мл
  • Сіль – 4 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Для початку дрібно нашаткуйте капусту, посипте її сіллю і цукром. Добре помніть її руками і залиште так на півгодини, щоб вона пустила сік.

Потім наріжте огірки. Буде навіть краще, якщо ви наріжете їх грубо.

Подрібніть помідори, видаливши плодоніжку. Найзручніше різати часточками.

Гострий перець і часник наріжте кружечками. Натріть моркву на середній тертці.

Тепер залишається лише змішати всі овочі з чорним перцем і добре пом’яти. Після чого розкласти салат по банкам, попередньо поклавши на дно насіння кропу та лавровий лист. У соку, що залишився, розведіть оцет (4%) і розлийте маринад по банках.

Маринована капуста з особливою зеленою заправкою

Якщо ви використовуєте дев’ятивідсотковий оцет, вам його знадобиться вдвічі менше. Доречно додати зерна коріандру, вони добре поєднуються як з капустою, так і з огірками. Подавайте хрумкий салат до м’яса та ситним гарнірам з круп та крохмалистих овочів.

Маринована капуста з особливою зеленою заправкою

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...