Маринад, який підійде для будь-яких грибів: тепер став моїм найулюбленішим

Рецепт приготування універсального маринаду для грибів.

До цього мені довелося спробувати безліч різних методів приготування маринаду для грибів. Проте найкраще виявився саме цей. Я випробувала такий рецепт сама, тому і вам теж рекомендую. Сьогодні я розповім вам як його приготувати. Отже, читаємо і запам’ятовуємо!

Для приготування нам буде потрібно:

  • Один літр питної води;
  • Пара столових ложок цукрового піску;
  • 4 столові ложки солі;
  • 3 середніх лаврових листки;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 4 штуки гвоздики;
  • 3 шматочки кориці. Якщо берете мелену, то кладіть половинку чайної ложки;
  • 3 чайні ложки оцту 70%.

Секрет приготування простий

Для початку слід приготувати сам маринад. Це робиться дуже легко: виливаємо воду в каструлю, додаємо спеції, доводимо до кипіння і в кінці вливаємо оцет. Знімаємо з вогню і прибираємо його в сторону до повного охолодження.

Гриби гарненько промиваємо і варимо до повного закипання, після чого зливаємо воду і наливаємо нову. У неї вже додаємо до смаку сіль і теж варимо поки гриби не закиплять.

Дістаємо шумівкою грибочки і перекладаємо їх в заздалегідь простерилізовані банки. Заливаємо маринадом і закриваємо. Зберігаємо таку заготовку в холодильнику.

Rating
( No ratings yet )
Loading...