Мармурове печиво або покажу, як готувати знамените шоколадне печиво в тріщинку

Рецепт дійсно простий, а коли у мене знаходиться хвилинка, я обов’язково готую його, тому що інгредієнти теж прості і завжди є під рукою.

Думаю, багатьом рецепт знайомий з дитинства, якщо ні, пробуйте і точно будете готувати часто.

Для того щоб приготувати мармурове печиво потрібно:

  • Борошна – 150 гр
  • Какао – 50 гр
  • Сахара – 160 гр
  • Ванільного цукру – 10 гр
  • Солі – 1 дрібка
  • Вершкового масла 72% – 100 гр
  • Яєць великих – 2 шт.
  • Розпушувача – 1 ч.л.
  • Цукрової пудри для прикраси

У мисці змішуємо масло кімнатної температури, сіль, цукор і ванілін. Перемішуємо до однорідності – це не складно, з допомогою лопатки або ложки. Додаємо какао і яйця – перемішуємо.

Всипаємо розпушувач і частинами додаючи борошно змішуємо до однорідного стану, без грудочок. Тісто виходить густе. Відправляємо його на годину в морозилку. Тісто має добре охолодитися. Щоб було простіше формувати печиво.

Формуємо з шматочка тіста кульку, приблизно з великий грецький горіх розміром. Обкачуємо його рясно в цукровій пудрі.

Викладаємо на силіконовий килимок або на пергамент, залишаючи невеликі відстані між кульками, оскільки при випічці тісто збільшиться в розмірах.

Відправляємо випікатися на 15-20 хвилин при 180 градусах. Готовому печиву даємо охолонути приблизно 10 хвилин не знімаючи з дека.

Печиво виходить дуже ніжне і м’яке. Якщо випікати трохи довше з’явиться більш хрустка скоринка.

Мармурове печиво або покажу, як готувати знамените шоколадне печиво в тріщинку

До речі! Якщо ваші плани помінялися і треба терміново бігти. Покладіть тісто просто в холодильник. Так тісто може пролежати добу – приготуєте пізніше.

І ще порада: для цього рецепта беріть какао високої якості, тоді смак дійсно буде шоколадний.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...