Малинове варення з м’ятою: робимо смачну і корисну заготовку на зиму

Малинове варення з м'ятою - рецепт приготування

Всі ми знаємо про користь малини і м’яти. У нашому рецепті знадобляться обидва інгредієнта, так варення виходить більш смачним, корисним і незвичайним.

Таке варення посприяє зміцненню імунітету в холодну пору року.

Що нам буде потрібно:

  • малина – 500 гр .;
  • цукор – 250 гр .;
  • м’ята – 2 гілочки.

Послідовність приготування варення

Візьмемо глибокий посуд і перекладемо в неї ягоди малини. Засипаємо зверху цукром. Перемішувати інгредієнти ми не будемо. Залишимо на тривалий час для того, щоб цукор перетворився в сироп (від 5 до 10 годин).

Малинове варення з м'ятою: робимо смачну і корисну заготовку на зиму

Перемістимо малину з сиропом в каструлю і сюди ж покладемо дві гілочки м’яти. М’яту заздалегідь промийте і просушіть (нарізати не потрібно).

Після того як варення закипить, ми вогонь зменшуємо і поваримо його ще 10 хвилин.

Заздалегідь простерилізуємо банки, в яких буде зберігатися наше варення і разом з ними кришки.

Тепер приберемо м’яту, варення розливаємо по банках і закриємо кришками.

Дамо варенню охолонути і приберемо його в прохолодне місце.

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...