Мабуть, це найсмачніше м’ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

Спробувала багато різних варіантів цієї страви і знайшла для себе найкращий. Подобається він мені за те, що картопля виходить дуже м’якою, м’ясо соковите і ніжне, а верхній шар дуже-дуже смачний. Набір продуктів стандартний, але це м’ясо по-французьки набуває якийсь особливим смак. Сьогодні готую страву зі свинини, хоча його можна приготувати з будь-яким м’ясом.

Порцій – 5. Час підготовки 30 хвилин. Час приготування 60 хвилин.

Складові

  • 650 гр. – свинина (філе)
  • 900 гр. – картопля (8 шт.)
  • 1,5 шт. – ріпчаста цибуля (великої)
  • 1 шт. – помідор
  • 200 гр. – сир (твердий)
  • 5-6 ст.л. – майонез
  • 4 ст.л. – соняшникова олія
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування беру свинячу лопатку. Нарізаємо м’ясо на шматочки шириною 2-2,5 см.

2. Підготовлені шматки по одному викладаємо в поліетиленовий пакет і добре відбиваємо молоточком. При такому методі ні дошку, ні молоточок не доведеться довго відмивати. Відбивні зі свинини посипаємо з 2 сторін сіллю, чорним перцем і поки відкладаємо.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

3. Ріпчасту цибулю нарізаємо не дуже дрібно і викладаємо в миску. Я люблю цибулю, тому додаю її багато. За бажанням її кількість можна зменшити, але вона дає відмінний смак страві.

4. Доповнюємо цибулю майонезом, натертим сиром (50 гр.) І чорним перцем.

5. Вливаємо 2-3 ст. ложки води, добре перемішуємо і соус для страви готовий.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

6. Відбиті шматки свинини порціями викладаємо в гарячу олію (2 ст. л.) в сковороду і смажимо на високій температурі з двох сторін буквально по 2 хвилини. Так ми запечатуємо соки всередині м’яса, і при запіканні вони не будуть витікати.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

7. Поки обсмажуємо свинину, картоплю очищаємо, нарізаємо на середні скибочки, поливаємо олією (2 ст. л.), посипаємо сіллю, меленим перцем, перемішуємо і розкладаємо на дні форми.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

8. На картоплю викладаємо обсмажену свинину.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

9. Помідор нарізаємо на кружечки і кладемо на м’ясо. За кількістю його можна взяти більше.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

10. Закриваємо все зверху цибулею з майонезом і сиром, ставимо в духовку при 180 градусах і запікаємо страву 60 хвилин.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

11. Через 45 хвилин після початку приготування м’ясо з картоплею виймаємо, посипаємо зверху рештками натертого сиру, температуру збільшуємо до 200 градусів і готуємо 15 хвилин.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

12. Сир повинен розплавитися і зарум’янитися. Готове м’ясо по-французьки з картоплею виймаємо і даємо хвилин 5 відпочити.

Мабуть, це найсмачніше м'ясо по-французьки з картоплею (ділюся рецептом)

13. Свинину з картоплею розкладаємо на тарілки і відразу подаємо на стіл. Картопля стає м’якою, свинина виходить дуже ніжна і соковита, верхній шар з запеченої цибулі з сиром неймовірно смачний. Всі шари за смаком відмінно поєднуються і доповнюють один одного. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...