М’ясо під шубою без запікання в духовці

Іноді так лінь включати духовку. Хоча, здавалося б, що в цьому складного? А все одно на сковорідці все виходить швидше. Ось і м’ясна запіканка на сковорідці готується в рази приємніше. Смак виходить більш насиченим, а часу потрібно від сили 40 хвилин з початку приготування.

Інгредієнти

  • Яловичий фарш – 800 г
  • Багет – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Хліб – 100 г
  • Пармезан – 40 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Моцарелла – 300 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Цибулевий порошок – за смаком

М’ясний фарш посоліть, приправте чорним перцем і цибулею. Додайте розмочений у воді хлібну м’якушку, натертий пармезан і яйце. Ретельно перемішайте.

Потім додайте сосиски. Сосиски повинні бути м’ясними, щоб після зняття плівки їх можна було додати в фарш і розім’яти. Можна взяти копчені. Вимішуйте до тих пір, поки фарш не стане клейким і щільним.

М'ясо під шубою без запікання в духовці

Картопля наріжте на кружечки, обсмажте в олії на сковорідці і посоліть.

М'ясо під шубою без запікання в духовці

Поки картопля смажиться, розділіть фарш на дві частини і сформуйте перший корж. Зручніше за все робити це на кришці від сковорідки, застеленій пергаментом. Так ви не промахнетеся з розміром.

М'ясо під шубою без запікання в духовці

Тепер викладіть корж на картоплю, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин. Потім розподіліть по коржику нарізану тонкими шматочками моцарелу. Поверх моцарели покладіть друге корж, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин.

М'ясо під шубою без запікання в духовці

Останній етап: переверніть запіканку картоплею вгору, зверху посипте невеликою кількістю сиру і готуйте під кришкою ще 10 хвилин.

М'ясо під шубою без запікання в духовці

Дайте запіканці постояти п’ять хвилин і подавайте до столу.

М'ясо під шубою без запікання в духовці

Картопляна скоринка, на якій готується м’ясо, вбирає в себе дорогоцінний сік і просочується запахами. Подавати м’ясну запіканку слід з великою кількістю зелені! Не потрібно ні хліба, ні каші, ні соусу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...