Цей рулет з м’яса готується дуже просто. Виходить дуже смачна закуска. Можна і на святковий стіл, і на бутерброд, замість ковбаси.
Продукти
- Свиняча шия (ошийок) – 1,8-2 кг
- Сіль – 30 г (велика)
- Часник – 2-3 зубчики
- Прованські трави
- Мелений коріандр
- Чорний перець
Покроковий процес приготування:
М’ясо краще брати з прожилками жиру, щоб рулет був соковитим. М’ясо промиваємо і обсушуємо.
Розрізаємо шматок м’яса уздовж, по спіралі. Товщину м’яса залишаємо, приблизно 2-3 см.
Має получитися пласт м’яса, бажано без розривів.
М’ясо кладемо на харчову плівку і зверху теж накриваємо плівкою.
Відбиваємо м’ясо до товщини, приблизно 1,5 см. Після солимо м’ясо з двох сторін.
Ту сторону м’яса, яку відбили, натираємо часником, пропущеним через прес.
Потім, натираємо спеціями і звертаємо в рулет.
У міру згортання, зовнішню частину рулету присипаємо прованськими травами.
Щоб рулет був щільним, обв’язуємо його ниткою (як ковбасу).
Загортаємо у фольгу так, щоб шов у м’яса залишився внизу.
Ставимо м’ясо в холодильник на 3 години, щоб маринувався (я залишаю на ніч).
Після, дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
У деко вливаємо невелику кількість води і кладемо м’ясний рулет у фользі.
Духовку розігріваємо до 190 ° C і запікаємо рулет 1,5 години.
Після дістаємо деко, розрізаємо і відкриваємо фольгу зверху рулету.
Знову ставимо в духовку і запікаємо 15-20 хвилин, до утворення легкої рум’яної скоринки.
Після, даємо охолонути, загортаємо в чисту фольгу. Відправляємо в холодильник, до повного охолодження.
Так м’ясний рулет стане більш щільним. Смачного!