М’ясний холодець – найпопулярніша закуска на святковий стіл

Холодець зараз найчастіше подають із великим вмістом желе та прозорим. Він гарний на вигляд, але смак, як то кажуть, на любителя. Ми ж зваримо справжній холодець, як готували раніше. У рецепті тут суцільне м’ясо.

Інгредієнти: 1 кілограм яловичини, ще кілограм яловичої ноги, 700 грамів свинячих ніжок, 1 морква, 1 цибулина, 20 горошин суміші перців, 2 лаврових листи, 5 зубчиків часнику, 2 літри води, 1/2 ч. л. чорного меленого перцю, 1,5 столової ложки солі.

Все м’ясо перекладаємо в каструлю та заливаємо холодною водою. Вона має покривати м’ясо не вище, ніж на 3 сантиметри. Спочатку доводимо до кипіння, знімаємо піну. Додаємо в каструлю моркву, цибулину, перець, лавровий лист. Закриваємо кришкою та варимо вже на слабкому вогні 4 години.

М'ясний холодець – найпопулярніша закуска на святковий стіл

Потім солимо і залишаємо ще на годину при тому ж слабкому вогні, виймаємо м’ясо і відокремлюємо від кісток. Дрібно нарізаємо, бульйон проціджуємо. Заповнюємо форму для холодця м’ясом. Додаємо дрібно нарізаний часник, мелений перець. Заливаємо бульйон та перемішуємо.

М'ясний холодець – найпопулярніша закуска на святковий стіл

Нехай охолоне при кімнатній температурі, а потім холодцеві потрібно буде ще стабілізуватися в холодильнику 8 годин.

М'ясний холодець – найпопулярніша закуска на святковий стіл

Подавати м’ясний холодець потрібно з хроном, гірчицею та іншими соусами.

https://www.youtube.com/watch?v=QASfZZBcfck

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...