М’ясні котлети з плавленим сиром – одну з’їв і хочеться ще

Одна і та ж їжа кожний день набридає. Хочеться мати більш різноманітне меню. Дехто намагається дістати незвичайні продукти, всякі там делікатеси. А є й такі, хто вміє новими очима подивитися на свої традиційні сніданки, обіди та вечері.

Наприклад, всім добре відомі м’ясні котлети. Але якщо в їх фарш покласти дрібно порізаний плавлений сир, то смак виходить і несподіваний, і дуже привабливий.

Необхідні продукти:

  • 500 грам будь-якого м’яса на вибір: свинина, яловичина, курка, індичка;
  • 100 грам цибулі ріпчастої;
  • Дві пачки сирка плавленого;
  • 30 грам соусу «Майонез»;
  • Сіль і чорний перець мелений беріть на ваш смак;
  • Півтора склянки води;
  • Муки взяти в разі потреби;
  • Олії соняшникової – тільки на обжарку.

Покроковий процес приготування:

1. У велику миску треба покласти дрібно нарізаної цибулі.

2. Потім додайте нарізане на дрібні частини шматочки м’ясо. Можете вибрати або індичку, курку, свинину чи яловичину. Будь-який варіант буде смачний.

3. У миску з м’ясом і цибулею покладіть нарізаний у вигляді кубиків сир, посоліть, додайте чорного перцю (меленого) і трошки майонезу.

4. Залийте фарш з м’яса і сиру холодною водою (з чайника).

5. Перемішуючи, насипте (по частинах) борошно. У вас повинно вийти тісто, яке нагадує те, з якого ви робите оладки. Важливо не перенаситити борошном, інакше будете мати оладки-розмазню та ще з не дуже приємним смаком. Набагато краще не досипати. Тоді відразу в готових рубаних котлетах відчуєте прекрасний смак всіх складових.

6. На сковорідці розігрійте 2 ст. л. олії соняшникової. Столовою ложкою на сковорідку кладіть готовий фарш і смажте на малому вогні з обох сторін до появи скоринки. Олію підливайте, коли буде необхідність. Якщо побоюєтеся, що котлетки не зовсім прожаряться, перекладіть їх у формі і поставте на п’ять хвилин в мікрохвильову піч. Або на 10 хвилин – в духову шафу, яка розігріта до 180 градусів.

Ось рубані котлети з м’ясом і плавленим сирком повністю готові. Виносити їх до столу можете з будь-яким з гарнірів.

Їжте на здоров’я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...