Щороку чекаю сезон вишні, щоб приготувати цей пиріг!
Складові:
- 400 г вишні без кісточок
- 120 г цукру
- 2 яйця кімнатної температури
- 80 г соняшникової олії (або вершкового масла)
- 100 мл молока
- 180 г борошна
- 50 г картопляного або кукурудзяного крохмалю
- 1/2 пакетика розпушувача (8 г)
- 1 цедра лимона
- 1 дрібка солі
Рецепт вишневого пирога
У мисці збити яйця з цукром до утворення піни. Додати терту цедру лимона і дрібку солі.
Додати масло, борошно, крохмаль, розпушувач, молоко.
Половину вишні присипати борошном і додати в суміш для пирога. Вилити все в форму діаметром 22 см, попередньо покривши її перманентним папером. Решту вишні викласти на вишневий пиріг.
Відправити випікатися в розігріту духовку до 170 градусів на 40-45 хвилин. Перевірити, чи готовий наш вишневий пиріг можна за допомогою зубочистки.
Рекомендації від автора:
Зберігати вишневий пиріг можна перший день при кімнатній температурі, потім ще 3 дні в холодильнику.
Якщо хочете приготувати безглютеновий варіант вишневого пирога, замініть пшеничне борошно на 140 г рисової муки і 40 г кукурудзяного крохмалю.
Вишні можна замінити будь-якими фруктами або ягодами: чорниця, лохина, малина, персики, банани, полуниця і так далі.