М’який, свіжий і легкий в приготуванні вишневий пиріг. Ягоди не тонуть і добре розподіляються в тісті!

Вишневий пиріг - рецепт приготування

Щороку чекаю сезон вишні, щоб приготувати цей пиріг!

Складові:

  • 400 г вишні без кісточок
  • 120 г цукру
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 80 г соняшникової олії (або вершкового масла)
  • 100 мл молока
  • 180 г борошна
  • 50 г картопляного або кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 пакетика розпушувача (8 г)
  • 1 цедра лимона
  • 1 дрібка солі

Рецепт вишневого пирога

У мисці збити яйця з цукром до утворення піни. Додати терту цедру лимона і дрібку солі.

Додати масло, борошно, крохмаль, розпушувач, молоко.

М'який, свіжий і легкий в приготуванні вишневий пиріг. Ягоди не тонуть і добре розподіляються в тісті!

Половину вишні присипати борошном і додати в суміш для пирога. Вилити все в форму діаметром 22 см, попередньо покривши її перманентним папером. Решту вишні викласти на вишневий пиріг.

М'який, свіжий і легкий в приготуванні вишневий пиріг. Ягоди не тонуть і добре розподіляються в тісті!

Відправити випікатися в розігріту духовку до 170 градусів на 40-45 хвилин. Перевірити, чи готовий наш вишневий пиріг можна за допомогою зубочистки.

Рекомендації від автора:

Зберігати вишневий пиріг можна перший день при кімнатній температурі, потім ще 3 дні в холодильнику.

Якщо хочете приготувати безглютеновий варіант вишневого пирога, замініть пшеничне борошно на 140 г рисової муки і 40 г кукурудзяного крохмалю.

Вишні можна замінити будь-якими фруктами або ягодами: чорниця, лохина, малина, персики, банани, полуниця і так далі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...