М’які вергуни: рецепт на кефірі

М'які вергуни - рецепт приготування

Вергуни на кефірі – це найпростіша домашня випічка на швидку руку. Ніжна випічка, яка просто тане в роті.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% – 200 мл.
  • Борошно пшеничне – 400 г.
  • Яйце – 1 шт. (55 г).
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Коньяк (ром, горілка) – 40 г.
  • Цукор – 50 г. Сода – 1 ч. л. без гірки (7 г).
  • Олія рафінована – для смаження.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Час приготування: 1 година. Вихід: 40 шт. (0,52 кг).

Як приготувати вергуни:

1. Викладаємо на стіл необхідні продукти. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. З’єднуємо в глибокій мисці охолоджене розтоплене вершкове масло, яйце, цукор, коньяк і сіль.

2. Перемішуємо інгредієнти в мисці віночком.

3. Вливаємо сюди тепленький кефір.

4. Додаємо соду і перемішуємо.

5. Просіваємо в миску до решти інгредієнтів борошно. Борошно додаємо порціями, відразу ж замішуючи тісто ложкою, а потім руками. Тісто вийде у нас м’яке, яке тягнеться за руками. Для зручності руки притрушуємо мукою або змащуємо олією.

6. залишаємо тісто в мисці на 30 хв, прикривши рушником.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

7. Стіл припудрюємо мукою. Відпочиле тісто ділимо на 3 частини. Дві частини тіста залишаємо в мисці, а третю частину розкачуємо в пласт завтовшки в 2-3 мм. Розрізаємо тісто дуже гострим ножем на смуги шириною приблизно 3 см.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

8. Потім смуги розрізаємо навскоси, щоб вийшли ромби. У центрі ромбів робимо надрізи.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

9. У розріз кожного ромба протягуємо один кінчик.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

10. Просмикнувши кінчик в отвір, вивертаємо смужку тіста, формуючи хмиз, як на фото.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

11. Добре розігріваємо олію, викладаємо в нього сформований хмиз. Відразу ж беремо другу частину тіста, приступаємо до формування наступної партії випічки.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

12. Обсмажуємо хмиз з усіх боків до зарум’янювання. Вергуни смажаться дуже швидко, стежимо, щоб не підгоріли.

М'які вергуни: рецепт на кефірі

13. Випічку викладаємо на серветки, щоб позбавитися від зайвого жиру. Остиглі вергуни обсипаємо злегка цукровою пудрою. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...