М’які і повітряні кекси: смачна домашня випічка

М'які і повітряні кекси - рецепт приготування

Ці кексики готуються дуже просто і швидко. Випічка виходить ніжною, пухнастою і дуже смачною. Впевнена, що Вам і Вашим близьким сподобається ця випічка. З цієї кількості продуктів у мене вийшли 12 кексів.

Продукти

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Розпушувач для випічки – 10 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло вершкове – 80 мл
  • Молоко – 60 мл
  • Олія – 80 мл
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – щіпка
  • Цедра одного лимона
  • Цукор для посипання

Рецепт приготування кексів

Спочатку, розтоплюємо вершкове масло. Яйця вбиваємо в глибоку миску, додаємо дрібку солі.

До яйцям всипаємо цукор і збиваємо міксером, до пишності.

З лимона знімаємо цедру і додаємо в яєчну масу (цедру можна додати за бажанням).

Якщо Ви не любите лимонний смак, замість цедри додайте 1 ч. ложку ванільного цукру.

Продовжуємо збивати і вливаючи розтоплене вершкове масло.

Потім, вливаємо олію і молоко. Всипаємо борошно і розпушувач.

Збиваємо до однорідності. Тісто готове. Тісто виходить рідким.

Накриваємо миску рушником (або харчовою плівкою) і відправляємо в холодильник на 1 годину.

У форму для випічки кексів розкладаємо паперові формочки.

Якщо немає паперових формочок для кексу, то форму для випікання можна змастити олією.

Дістаємо тісто з холодильника, і за допомогою столової ложки, кладемо в формочки порції тіста.

Порада: наповнюйте форми тістом на 2/3 від об’єму, під час випікання кекси збільшуються в розмірах.

Зверху посипаємо тісто в формі цукром (по щіпці).

Розігріваємо духовку до 200 ° C і випікаємо кекси 10 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

За бажанням, готові кекси можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...