Листковий салат, який прикрасить будь-який святковий стіл

Радимо неодмінно зробити такий салат і переконатися, що він гідний найвищих похвал. Цей салатик-торт і справді перший у світі.

Необхідні продукти:

  • 400 гр. відвареного курячого філе;
  • 150 гр. чорносливу;
  • Дві морквини;
  • 100 гр. волоських горіхів;
  • Чотири яйця;
  • Три картоплини;
  • 200 гр. печериць;
  • 250 гр. сиру;
  • На декор візьміть огірок з волоськими горіхами;
  • Для заправки – майонез або сметану.

Покроковий процес приготування:

Зваріть моркву, картоплини та яйця. На великій тертці натирайте моркву, а яйця на дрібній. Картоплю наріжте на дрібні кубики.

Зваріть куряче м’ясо і дрібно поріжте. Печериці теж треба подрібнити і обсмажити на олії.

Також слід подрібнити горіхи, а чорнослив замочити у воді (не більше п’яти хвилин) та нарізати у вигляді кубиків.

На тертці дрібній натріть шматок сиру. Сформуйте торт-салат. Укладіть його по шарах і кожен треба обмазати, взявши чи то сметану, чи майонез.

Шари викладайте в такому порядку:

  • Морква;
  • Половинка картоплі;
  • Половина яєць;
  • Сир – тільки половина;
  • Половина курки ;
  • Гриби (шампіньйони);
  • 2-а половина картоплі;
  • Знову яйця;
  • 2-а половина курки;
  • Ягоди чорносливу;
  • Горішки;
  • Друга половина сиру.

Я зробила салат у формі, яку взяла з-під торта. А наприкінці її просто зняла. І ви бачите, яка тепер краса.

Раджу прикрасити салат смужками з огірка та листками петрушки. Гості, справді, будуть здивовані, як це ви примудрилися зробити такий смачний та красивий на вигляд салат

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...