Якщо ви хочете побалувати себе смачненьким, але не готові використовувати духовку, цей бюджетний рецепт стане справжньою знахідкою. Продуктів мінімум, для тіста потрібні тільки борошно та вода, а значить чекати, поки воно підійде і настоїться довго не доведеться. Все просто та швидко.
Складові:
- вода – 95 мл
- сіль – 1/4 ч. л
- борошно – 150 г
- по 1/4 склянки борошна та кукурудзяного крохмалю – для розкачування
- зелена цибуля – 30 г
- сир – 50 г
- сода – дрібка
- солоне масло (20 г) – для змащення
- соняшникова олія – для смаження
Відправляємо в миску воду, додаємо сіль, потім вводимо борошно і перемішуємо лопаткою. Коли інгредієнти з’єднались, переходимо на замісу руками. На виході отримуємо м’яке та пружне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо тісто і даємо 10 хвилин відпочити.
Ділимо тісто на 4 частини, формуємо з нього колобки, знову накриваємо та залишаємо буквально на 5-10 хвилин.
Нарізаємо цибулю, додаємо до неї дрібку соди і перемішуємо. Сир натираємо на великій тертці.
Припилюємо робочу поверхню сумішшю борошна з крохмалем і по черзі розкачуємо колобки до 18 см. Складаємо заготовки один на одного, кожну притрушуючи борошном з крохмалем. Далі продовжуємо розкачувати всі заготовки разом приблизно до 28 см.
Акуратно відокремлюємо заготовки одна від одної. Розкачування вийшло тонким і навіть напівпрозорим.
Кожну заготівлю змащуємо розтопленим підсоленим маслом. Посипаємо цибулею та сиром.
Формуємо конверти зручним способом. У міру збирання промазуємо шари маслом.
Обсмажуємо конверти на середньому вогні з кожної сторони по 2 хвилини, а потім відразу подаємо до столу.