Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Смачне листкове розтяжне тісто – паличка-виручалочка, коли хочеться приготувати пиріжки без дріжджів або навіть пісні. Випічка виходить дуже смачною. Спробуйте приготувати – у вас вийде з першого разу!

Інгредієнти:

  • 6 склянок борошна (1 склянка = 200 мл);
  • 3 склянки води;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • для начинки: 500 гр. шпинату, 1 цибуля, 1 ч. л. солі (можна взяти іншу начинку: картопля, гриби, або солодку – варення тощо);
  • вершкове масло або соняшникова олія.

На борошно додайте сіль, перемішайте. Влийте воду, замісіть м’яке тісто, яке злегка липне до рук. Нічого більше до тіста додавати не треба. Накрийте рушником та залиште тісто на 10-20 хвилин. Давати тісту відпочивати обов’язково потрібно, щоб воно було більш піддатливим у роботі.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Тісто розділіть на порційні шматочки. Насправді, з такого тіста можна зробити окремо пиріжки, так і один цілий пиріг, наприклад, загорнутий равликом.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Шматочки скачайте в кулю, приплюсніть і занурте в олію або вершкове масло на 1 годину.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Тим часом підготуйте начинку. Готувати такі пиріжки можна як солодкими, так і солодкими.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Тісто дістаньте з олії. На суху робочу поверхню покладіть шматочок тіста, змастіть руки в залишках масла. Руками витягуйте тісто максимально тонко, щоб воно почало просвічувати. Якщо десь порветься – нічого страшного.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Загорніть краї тіста в центр – це надасть більшої шаруватості. Покладіть начинку, закрутіть у рулет.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Перекладіть листкові пиріжки на лист. Випікати при температурі 180-200 градусів протягом 20-30 хвилин. Орієнтуйтесь на колір пиріжків та на свою духовку. Пиріжки повинні підрум’янитися.

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Після цього залиште їх у вимкненій духовці, щоб вони охолонули. Так тісто стане м’якшим. Якщо ж їх їсти відразу, то вони будуть хрусткими. Це дуже смачно!

Листкове розтяжне тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове масло або олію

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...