Лимонні тістечка зі смачним заварним кремом – це ідеальні ласощі з цитрусовою ноткою. Вони розлітаються зі столу відразу ж, як ви їх приготуєте!
Інгредієнти для бісквіту:
- 1 яйце;
- 75 гр. цукру (3 ст. л. із гіркою);
- пакетик ваніліну (або 1 ч. л. ванільного цукру);
- цедра половини лимона;
- 80 мл соняшникової олії (1/3 склянки);
- 80 мл молока (1/3 склянки);
- 150 гр. борошна (1 неповна склянка);
- 8 гр. розпушувача.
Інгредієнти для крему:
- 150 мл молока (2/3 склянки);
- 75 гр. цукру (3 ст. л. із гіркою);
- 1,5 ст. л. порошку заварного крему;
- лимон та м’ята для прикраси.
Покроковий процес приготування:
З яйця, цукру, олії, цедри лимона, молока, розпушувача та борошна замісіть рідке тісто.
Наповніть форми і випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин.
У цьому прикладі форми вже мають заглиблення для крему. Ви можете зробити його самі, просто видаливши частину бісквіту ножем у центрі.
З молока, цукру, порошку зробіть заварний крем. Варіть на невеликому вогні, поки він не загусне.
Наповніть бісквіт кремом. Поставте в холодильник, щоб він загуснув.
Прикрасьте тістечка маленькою часточкою лимона та листочком м’яти. Смачні та ароматні лимонні тістечка готові.