Літом майже щодня готую “ледачий” пиріг з яйцем і зеленню

Ледачий пиріг з яйцем і зеленню - рецепт приготування

Одне з головних переваг заливних пирогів – простота в приготуванні. Немає необхідності довго возитися з тістом, а необхідні продукти завжди під рукою. Крім того, ці м’які, ніжні пироги зберігають свіжість і на наступний день. Ще один плюс – начинки можна вибирати самі різні. Наприклад, можна приготувати за цим рецептом пиріг з яйцем і зеленою цибулею.

Необхідні продукти

Щоб приготувати тісто для заливного пирога вам потрібно взяти:

  • яйця – 3 шт .;
  • 3/4 склянки борошна;
  • сметана – півтори склянки;
  • сіль за смаком;
  • порошок для випічки – 5 г.

Начинка готується з наступних продуктів:

  • яйця, зварені круто – 4 шт .;
  • цибуля зелена – великий пучок;
  • трохи зелені, солі і чорного перцю;
  • сметана – 20 гр.

Як приготувати заливний пиріг

Варені яйця потрібно дрібно порізати, цибулю і зелень також дрібно нарізати. Все перемішуємо, додаємо сіль і перець, сметану. Тепер все потрібно добре перемішати.

Літом майже щодня готую "ледачий" пиріг з яйцем і зеленню

Переходимо до приготування тіста. Спочатку потрібно збити яйця зі сметаною. Потім треба перемішати борошно і розпушувач і просіяти в тісто. Тісто необхідно як слід перемішати. Воно вийде досить рідке.

У змащену маслом форму вилити частину тіста. Потім зверху потрібно викласти начинку, акуратно розрівняти, рівномірно залити тістом.

При бажанні можна зверху додати кунжут. На приготування пирога при температурі 180 градусів в середньому йде 40 хвилин. Його слід охолодити і тільки потім перекласти на тарілку. Смачного!

Літом майже щодня готую "ледачий" пиріг з яйцем і зеленню

Rating
( No ratings yet )
Loading...