Літо на порозі – час морозива! Простий італійський рецепт

Зима вже змінилася на більш теплі пори року, і хочеться охолодитися порцією смачного вершкового морозива. Пропонуємо вам приготувати його своїми руками, без особливих проблем і всього з 3 доступних інгредієнтів!

Інгредієнти для італійського морозива:

  • Молоко – 500 мл;
  • Яйця – 6 жовтків;
  • Цукор – 100-120 гр.

Жовтки розітріть з цукром. Влийте до них молоко. Добре перемішайте, щоб компоненти з’єдналися. Поставте на плиту на маленький вогонь і повільно кип’ятіть, постійно активно помішуючи віночком.

Літо на порозі - час морозива! Простий італійський рецепт

Доведіть суміш до температури 80 градусів – від постійного помішування і нагріву утворюється піна. Приберіть суміш з вогню.

Літо на порозі - час морозива! Простий італійський рецепт

Поставте на миску з холодною водою і вже ручним міксером продовжите збивання, поки маса повністю не охолоне і не збільшиться в об’ємі. Рідина перетвориться повністю в піну. Миску з водою можна змінювати на нову, коли попередня нагріється. Коли суміш стане нижче 30 градусів, можна перекласти в морозилку на 1,5 ч.

Літо на порозі - час морозива! Простий італійський рецепт

Через 1,5 год маса ще не повністю застигла, але вже почала схоплюватися. Перебийте її міксером.

Літо на порозі - час морозива! Простий італійський рецепт

Вийде вершкова суміш, поки ще рідкувата. Відправте її знову в холодильник вже до остаточної заморозки.

Літо на порозі - час морозива! Простий італійський рецепт

Виходить дуже смачне італійське морозиво без кристалів – від нього неможливо відірватися!

Літо на порозі - час морозива! Простий італійський рецепт

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...