«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

«Лінивий салат» на зиму - рецепт приготування

Такий овочевий салатик неодмінно увійде в список твоїх кулінарних фаворитів. Найбільше радує те, що приготувати його простіше простого. Спробуй переконатися в цьому сама.

Інгредієнти для 8 банок по 0,5 л

  • 1 кг солодкого перцю
  • 800 г моркви
  • 1 кг помідорів
  • 500 г цибулі
  • 1,2 кг капусти

Додаємо в кожну банку

  • 1 ч. л. солі (без гірки)
  • 5-6 горошин духмяного перцю
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 4 ст. л. гарячої води
  • 1 ст. л. цукру (без гірки)
  • 0,5 ст. л. оцту 9% -го

Приготування

Насамперед беремо чисті півлітрові банки і викладаємо в кожну з них перець горошком.

Потім натираємо моркву на тертці для моркви по-корейськи. Викладаємо її в банку, рівномірно розподіляючи кількість по всім ємкостям.

«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

Після нарізаємо цибулю півкільцями і розбираємо їх на тонкі часточки. Відправляємо овоч в банки, також поділивши всю кількість на однакові порції. Кожен шар ми гарненько ущільнюємо руками.

«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

Додаємо в баночки солодкий болгарський перець. Попередньо нарізаємо його соломкою. Знову утрамбовуємо всі шари.

«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

Далі шаткуємо капусту і викладаємо в посуд наступний шар нашого салату. Капусту при бажанні можна замінити на огірки. Виходить не менш смачно!

І завершальний етап – помідори. Ріжемо їх на невеликі часточки і таким же чином викладаємо по банках. Наші ємності вже повні, але не турбуйся – незабаром всі овочі трохи осядуть.

«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

Коли всі овочі розкладені, додаємо в кожну баночку соняшникову олію без запаху.

«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

Тепер приступаємо до приготування маринаду. Для цього змішуємо в окремій ємності сіль, цукор, оцет і гарячу воду. Все добре перемішуємо, поки всі складові не розчиняться. Відправляємо отриману заправку в одну з баночок з салатом.

Проробивши це, готуємо аналогічним чином маринад для кожної окремої банки. Будь готова до того, що маринад не покриватиме повністю всі овочеві шари. Однак при подальшому варінні наш салат активно пустить сік.

Накриваємо всі банки кришкою і відправляємо їх в каструлю, вистеленную рушником. Це робиться для того, щоб банки не лопнули від температури. Наливаємо в каструлю воду так, щоб вона покривала трохи більше половини банки в висоту. Як тільки вода закипить, варимо наш салат протягом 25 хвилин.

Після цього сміливо закатуємо кришки, даємо заготівкам охолонути, і все готово! До речі, через тиждень-два соку в баночках стане ще більше.

«Лінивий салат» на зиму в банках за перевіреним рецептом

Rating
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Loading...