Лінивий оселедець під шубою – доступний рецепт смачної закуски

Лінивий оселедець під шубою – це відмінна і оригінальна закуска на варених яйцях. Її можна подавати в порційному вигляді, що набагато зручніше, ніж салат в великій тарілці. Також таку закуску можна використовувати для фуршету.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3-4 шт.
  • Оселедець слабосолоний – 100 г.
  • Морква – 50 г.
  • Буряк – 80 г.
  • Цибуля ріпчаста – 50 г.
  • Майонез – 50 г.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.

Як приготувати оселедець під шубою:

1. Заздалегідь відваріть коренеплоди – буряк і моркву. Буряк варіть 40 хвилин, моркву – хвилин 20-25 до м’якості. Готовність овочів перевірте ножем або виделкою. Готові овочі охолодіть і почистіть від шкірки, потім натріть окремо на тертці.

2. Почистіть ріпчасту цибулю, сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Цибуля додасть закусці легку гостроту і пікантний смак.

3. Курячі яйця залийте водою, поставте на вогонь, нехай закиплять, потім варіть 7-8 хвилин круто. Охолодіть варені яйця, почистіть від шкаралупи, розріжте яйця навпіл, відокремте білки від жовтків.

4. У глибоку ємність складіть натертий буряк, моркву, всипте нарізану цибулю і додайте яєчні жовтки.

5. Всі компоненти посоліть і поперчіть за смаком.

6. Додайте трохи майонезу, соус краще використовувати густий, щоб начинка не вийшла рідкою.

Лінивий оселедець під шубою - доступний рецепт смачної закуски

7. Перемішайте начинку, щоб жовтки добре з’єдналися з овочами.

Лінивий оселедець під шубою - доступний рецепт смачної закуски

8. Нафаршіруйте яєчні білки буряковою начинкою. Наповніть повністю, формуючи невелику гірку.

Лінивий оселедець під шубою - доступний рецепт смачної закуски

9. На кожну половинку яйця викладіть по шматочку оселедця.

Зручно купити почищений оселедець, нарізаний шматочками. Чистити і різати нічого не треба, можна відразу використовувати для рецепта. Можете купити цілу солону оселедець, почистити її від шкіри, кісток і нарізати на шматочки.

Лінивий оселедець під шубою - доступний рецепт смачної закуски

10. Прикрасьте фаршировані яйця листочками свіжої зелені, наприклад, петрушки. Подавайте до столу в охолодженому вигляді. Лінивий «Оселедець під шубою» сподобається вам і вашим гостям.

Rating
( No ratings yet )
Loading...