Ліниві котлети по-київськи в духовці: рецепт без метушні

Раніше котлети з рідкою начинкою вважалися за ресторанну страву. Хоча багато хто готував їх удома. Правда, доводилося неабияк постаратися, щоб отримати соковитий биточок. Моя мама ще та любителька кулінарних експериментів (ця якість мені перейшла у спадок). Тому вона переробляла практично кожний рецепт під себе. Ось і котлети по-київськи вона готувала у духовці.

У неї вийшов так званий лінивий варіант. Слід зазначити, що за смаковими якостями курячі котлети не поступалися класичним. І незабаром цей рецепт розійшовся по всіх родичів та сусідів. Настав час поділитися ним з вами!

Необхідні продукти:

  • Куряче філе – 600 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 1 пуч.
  • Твердий сир – 90 г
  • Вершкове масло – 35 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Наріжте філе на шматочки і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером. Додайте яйце і перемішайте або ще раз перебийте блендером.

Ліниві котлети по-київськи в духовці: рецепт без метушні

Всипте у фарш ложку крохмалю без гірки, він допоможе зв’язати зайву рідину. Видавіть часник, посоліть і поперчіть, перемішайте. Потім відбийте фарш, 10 разів кинувши його з висоти 20-30 см на поверхню.

Ліниві котлети по-київськи в духовці: рецепт без метушні

Подрібніть невеликий пучок петрушки та натріть сир на дрібній тертці. Розділіть фарш на 7 частин. Змочіть руки у воді і розімніть одну кульку в коржик. Викладіть ложку зелені та шматочок вершкового масла, сформуйте котлету.

Ліниві котлети по-київськи в духовці: рецепт без метушні

Викладіть заготовки швом вгору у форму, змащену вершковим маслом. На кожну котлету викладіть тертий сир. Запікайте 15-18 хвилин при температурі 200 градусів.

Ліниві котлети по-київськи в духовці: рецепт без метушні

Шар сиру, коли він розплавиться, створить захисний бар’єр, який збереже сік усередині. Коли ви смажите котлети в олії, за це відповідає паніровка. Щоб отримати повноцінну вечерю, можете відварити рис до напівготовності та викласти у форму із заготовками перед запіканням. Він вбере в себе смак і аромат м’ясної страви і стане чудовим гарніром.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...