Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі

Ліниві голубці можна приготувати декількома методами (навіть у формах для мафінів). Але звання найпростішого отримує наступний рецепт.

Для цієї страви підійде будь-який фарш. Особисто я зазвичай використовую суміш. Наприклад, курячий і яловичий. Панірувальні сухарі готую сама: підсушую в духовці батон і подрібнюю блендером. До крихти можна додати сушені трави за смаком. Я додаю орегано та базилік.

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Яловичий фарш – 0,5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Рис – 100 г
  • Помідор – 2 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Вода – 0,5 л
  • Лавровий лист – 1 шт.

Покроковий процес приготування:

Рис промийте і зваріть до готовності у підсоленій воді. Тим часом капусту наріжте дрібним кубиком, залийте окропом. Накрийте та відставте убік.

Блендером подрібніть цибулину і 2 зуб. часнику. Фарш змішайте з яйцем, рисом та подрібненими овочами. Капусту відіжміть, пересипте до фаршу. Посоліть, поперчіть та перемішайте.

Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі

Змоченими водою руками сформуйте котлетки-голубці розміром із долоню. Кожен голубець загорніть в панірувальні сухарі і обсипте. Викладіть їх на форму, змащену олією.

Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі

Готуйте голубці в розігрітій до 190 ° C духовці 20 хвилин. Тим часом зробіть соус. Цибулю наріжте кубиком, а моркву та помідор натріть. Приготуйте із овочів засмажку.

У процесі додайте до овочів 2 зубчики часнику, пропущених через прес. Сметану залийте 0,5 л окропу. Перемішайте. Масу вилийте у сковороду. Додайте сіль, перець та лавровий лист.

Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі

Доведіть соус до кипіння та варіть хвилину. Потім залийте ним голубці. Готуйте страву за тієї ж температури ще хвилин 40.

Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі

Подавайте голубці до столу як окрему страву або доповніть їх овочевим гарніром. М’ясні кульки добре тримають форму, а завдяки соусу дуже соковиті всередині.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...