Лікування сильної застуди чи затяжного кашлю калиною з медом. Запасайтеся цим засобом на зиму

В калині міститься багато корисних речовин. В цих ягодах вітаміну С вдвічі більше у порівнянні з цитрусовими. Зривати калину слід після настання заморозків. Саме в цей час в ягодах міститься найбільше корисних елементів.

Інгредієнти:

  • ягоди калини;
  • 2 склянки натурального меду;
  • 4 склянки цукру піску.

Як приготувати:

  1. Ягоди потрібно ретельно помити, позбавитися від гілок та залити окропом на кілька хвилин.
  2. Злити воду, після чого залишити ягоди, щоб збігла уся рідина.
  3. Калину необхідно перетерти на друшляку, щоб вичавити сік та видалити кісточки.
  4. В результаті повинно бути близько 2 склянок желе.
  5. До желе додається цукор. Добре перемішати та залишити на 2 доби. Періодично слід помішувати суміш.
  6. Калинове желе розкласти у чисті банки, закрити кришками та поставити для зберігання в холодильник.
  7. Додатково перед розкладанням у банки можна змішати желе з медом в однакових пропорціях.

Як застосовувати:

Желе потрібно вживати при застуді або кашлі не більше 4 столових ложок на день. Також його можна додавати в чай у профілактичних цілях.

Термін зберігання желе в холодильнику становить 1 рік.

Міцного здоров’я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...