Легкий рецепт молочної рисової каші, як у дитсадку

Рис обов’язково повинен бути присутнім у раціоні дорослих та дітей. Дієтологи радять їсти порцію каші хоча б раз чи два на тиждень. Щоб каша була смачнішою, радимо варити її на молоці. А зверху поливати улюбленим джемом та прикрашати фруктами та цукатами. У статті ми розповідаємо, як приготувати найніжнішу молочну рисову кашу. Рецепт змусить Вас знову влюбитися в цю корисну крупу.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 600 мл
  • Рис кругло зернистий – 200 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 40 г

Покроковий процес приготування:

Насамперед потрібно ретельно промити рис у проточній воді. Бажано 3-4 рази, доки вода не буде максимально світлою. Для приготування молочної рисової каші використовую саме круглий рис. Він краще розварюється, і крупинки виходять ніжнішими.

Промивши рис, переходимо до молока. Відміряйте 600 мл свіжого коров’ячого молока і перелийте його в сотейник. Потім відправляємо на плиту і чекаємо на закипання. Після того як молоко закипить, потрібно зменшити вогонь до мінімального та пересипати в сотейник рис. Добре перемішуємо і стежимо за варінням. До речі, щоб каша не пригоріла, краще варити в посуді з товстим дном. Або часто помішувати рис дерев’яною ложкою.

Тепер додаємо в молоко, що булькає, цукровий пісок і сіль. За бажанням можна всипати пакетик ванільного цукру. Моїм дітям дуже подобається, коли всю кухню огортає ніжний аромат. Так вони кашу їдять охочіше.

Коли побачите, що каша загуснула і крупинки набрякли, сотейник треба зняти з плити. Точний час приготування сказати складно, тому що він залежить від багатьох факторів. Наприклад, від відсотка жирності молока, якості крупи, плити та посуду, у якій вариться рис. Тому краще дивитись на око. Коли зварите таку кашу кілька разів, можете легко визначити ступінь готовності і без таймера.

Гарячу молочну кашу подаємо на стіл у глибоких тарілочках зі шматочками вершкового масла. За бажанням можна також прикрасити страву сухофруктами, смаженими горішками, полити медом або сиропом. Мій син просить посипати його порцію кокосовою стружкою, а дочка дуже любить їсти рисову кашу з тертим молочним шоколадом. Дайте волю фантазії, і діти за лічені секунди спустошать тарілки!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...