Традиційно для цього простого салату використовується рікота. Її можна замінити на моцарелу і навіть на домашній сир. Основний інгредієнт – тунець! Краще використовувати консервований у власному соку.
Необхідні продукти:
- Помідор – 250 г
- Консервований тунець – 130 г
- Сир рікота – 100 г
- Кінза – 35 г
- Часник – 3 зуб.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Пармезан – 30 г
Покроковий процес приготування:
Помідори розріжте навпіл і вишкребіть з них сік і м’якоть з насінням. Для цього салату використовується тільки пружна частина.
Приготуйте заправку: дрібно нарізану кінзу змішайте з лимонним соком, гірчицею, розчавленим часником, сіллю і перцем. Дайте постояти 5 хвилин.
Потім змішайте тунець з помідорами, рікотою і заправкою. Готово! Можна викласти шарами: спочатку половина помідорів, потім тунець, заправка, рікота і знову помідори.
Не поспішайте зливати рідину з банки з тунцем – краще додайте сік в соус, щоб зробити смак страви ще яскравіший. Подають салат холодним, іноді додаючи в нього відварені яйця. Радимо спробувати класичний варіант в першу чергу. Поділіться цим рецептом з тими, хто так само, як ми, любить традиційну італійську кухню.