Легкий літній салат з тунцем і свіжими помідорами

Традиційно для цього простого салату використовується рікота. Її можна замінити на моцарелу і навіть на домашній сир. Основний інгредієнт – тунець! Краще використовувати консервований у власному соку.

Необхідні продукти:

  • Помідор – 250 г
  • Консервований тунець – 130 г
  • Сир рікота – 100 г
  • Кінза – 35 г
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Пармезан – 30 г

Покроковий процес приготування:

Помідори розріжте навпіл і вишкребіть з них сік і м’якоть з насінням. Для цього салату використовується тільки пружна частина.

Приготуйте заправку: дрібно нарізану кінзу змішайте з лимонним соком, гірчицею, розчавленим часником, сіллю і перцем. Дайте постояти 5 хвилин.

Потім змішайте тунець з помідорами, рікотою і заправкою. Готово! Можна викласти шарами: спочатку половина помідорів, потім тунець, заправка, рікота і знову помідори.

Легкий літній салат з тунцем і свіжими помідорами

Не поспішайте зливати рідину з банки з тунцем – краще додайте сік в соус, щоб зробити смак страви ще яскравіший. Подають салат холодним, іноді додаючи в нього відварені яйця. Радимо спробувати класичний варіант в першу чергу. Поділіться цим рецептом з тими, хто так само, як ми, любить традиційну італійську кухню.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...