Легкий літній десерт: шоколадно-малиновий торт без глютену і яєць

Пропонуємо вам рецепт прекрасного легкого і ніжного десерту без випічки, глютену і яєць: шоколадний торт з малиною – корисною ягодою цього сезону.

На 8 порцій вам знадобляться

  • мигдаль – півтори склянки;
  • фініки без кісточок – 1 стандартна упаковка;
  • сир тофу – 1 упаковка;
  • вершкове масло (несолоне) – 20 г;
  • ванілін – 1 пакет;
  • какао-порошок – 3 ст. ложки;
  • гіркий шоколад – 1 плитка;
  • сіль – 1/2 ч. ложки;
  • мінеральна вода.

Покроковий рецепт десерту

Мигдаль подрібнити в блендері поки не вийде щільна маса.

Додати какао-порошок і сіль, знову збити.

Додати води стільки, щоб готове тісто не прилипало до стінок.

Форму для випічки змастити маслом і розкачати в ній тісто ложкою. Щоб ложка не прилипала – можна змочувати її льодяною водою. Поставити в холодильник, поки робиться крем.

У глибоку миску покласти тофу, мигдалеву олію, ванілін і сіль на кінчику ножа.

Перемішати, а потім перемістити в блендер. Збивати поки тофу не стане рідким.

Розтопити шоколад. Додати до тофу. Збити в блендері. Діставати краще дерев’яним шпателем.

Даний торт прекрасний тим, що готується без випікання. Потрібно тільки дістати корж, розподілити на ньому крем і поставити в холодильник на 50 хв – поки шоколад не стане твердим.

Можете поекспериментувати і замінити мигдаль на інші горіхи. Також можна додати перетерту малину на корж перед кремом. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...