Легке овочеве рагу за 30 хвилин: капоната з кабачків по-сицилійськи

Капоната – традиційне сицилійське овочевого рагу. Робиться воно, як правило, з баклажанів, тушкованих разом з іншими овочами. Нещодавно я провела експеримент, приготувавши варіацію грецької мусаки з використанням кабачка замість баклажана. Подумала, що і капоната по-сицилійський не постраждає від такої заміни, і не прогадала.

Подаючи таку унікальну закуску до столу, ви можете насолодитися істинним шматочком Італії у себе вдома! Отже, без зайвих слів, давайте приступимо до приготування нашого легкого літнього овочевого рагу з кабачками.

Інгредієнти

  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Стебло селери – 0,5 шт.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Червоний перець мелений – за смаком
  • Орегано – 1 дрібка
  • Аніс – 1 дрібка
  • Оливки – 30 г
  • Зелень – 1 пучок

Очистіть цибулю і наріжте великими кубиками. Розігрійте олію на сковорідці і відправте цибулю смажитися на повільному вогні.

Тим часом підготуйте інші овочі. Зніміть шкірку з помідора будь-яким зручним методом, потім видаліть серцевину і наріжте великими кубиками. Часник подрібніть, стебло селери очистіть і наріжте дрібною соломкою. Наріжте кабачок великими шматками, оливки – смужками або кільцями.

До підрум’яненої цибулі викладіть часник і селеру, тушкуйте протягом 1 хвилини. Потім додайте помідор, перемішайте і готуйте томатну сальсу на середньому вогні приблизно 7 хвилин. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть, приправте орегано.

Легке овочеве рагу за 30 хвилин: капоната з кабачків по-сицилійськи

Окремо на розпечену сковорідку з олією викладіть кабачки і обсмажте їх до готовності, приблизно 5 хвилин.

До обсмаженим кабачкам додайте готовий соус і приправте анісом. Потім відправте в сковорідку оливки і добре перемішайте. Дайте страві настоятися 10 хвилин і посипте її свіжою зеленню.

Легке овочеве рагу за 30 хвилин: капоната з кабачків по-сицилійськи

Капоната по-сицилійський добра і в спеку, коли відпочиваєш на природі, і в холодну пору, коли зігрівається в теплій компанії. Подавати її можна як холодною, так і гарячою. Особливо смачно буде, якщо подати її у вигляді намазки на хрустку чіабату.

Легке овочеве рагу за 30 хвилин: капоната з кабачків по-сицилійськи

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...