Легендарний тертий пиріг з новою начинкою

Коли потрібно здивувати гостей чимось особливим, а в холодильнику і шафках залишилися тільки самі базові інгредієнти, мене рятує цей рецепт. Терте пісочне тістечко готується дуже просто, але тим не менше завжди справляє враження на друзів і рідних.

А в сезон, щоб урізноманітнити рецепт, я люблю додавати поверх ніжної начинки з пудингу улюблені фрукти або ягоди. Але на цьому експерименти не завершуються, можна пробувати все, що тільки захочете. Начинка досить універсальна і добре поєднується з багатьма добавками.

Інгредієнти

  • Молоко – 1 л
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Цукор – 0,75 склянки
  • Цукрова пудра – 0,75 склянки
  • Вершкове масло – 200 г
  • Ванільний пудинг – 120 г
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Як приготувати тертий пиріг

Просійте борошно разом з цукровою пудрою і розпушувачем. Додайте подрібнені шматочки холодного масла. Потім додайте в суміш 2 жовтки і сметану. Замісіть однорідне тісто.

Заготівлю розділіть на дві частини. Загорніть обидві частини в харчову плівку і помістіть в морозилку приблизно на 1,5 години.

Вистеліть форму для запікання розміром 25 на 35 см пергаментним папером. Одну частину замороженого тіста натріть на грубій терці прямо в форму. Злегка притисніть корж пальцями і випікайте тісто 15-18 хвилин при 180 градусах.

Легендарний тертий пиріг з новою начинкою

Просійте сухий пудинг, розчиніть порошок у 250 мл молока і змішайте його з рештою жовтками. Решту молока нагрійте разом з цукром і ванільним екстрактом.

Зніміть суміш з вогню і, постійно помішуючи, влийте туди заготовку з пудингом. Розігрійте, помішуючи, до утворення густої суміші. Залийте готовий корж пудингом.

Легендарний тертий пиріг з новою начинкою

Натріть тісто поверх начинки. Випікайте десерт при 180 градусах близько 40-50 хвилин, поки верхній шар не стане золотистим. Готову випічку притрусіть цукровою пудрою.

Легендарний тертий пиріг з новою начинкою

Такий тертий десерт з пісочного тіста стане відмінним доповненням до чаювання. Експериментуйте з начинками і розкажіть, яке поєднання вам сподобалося найбільше!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...