Легендарний сливовий пиріг – дуже смачний, просто пальчики оближеш

Якщо у вашій записці є тільки рецепт шарлотки, то обов’язково ознайомтеся з цим.

Якось я вирішив приготувати пиріг зі слив. Рецептів у Мережі багато, причому із різних країн. Але я шукав такий, з яким не треба довго возитися. І виявив найпопулярніший, опублікований у газеті The New York Times. Вперше він вийшов у кулінарній колонці у 1983 році.

Набір простих інгредієнтів, простота приготування та приголомшливий смак – ось що приваблювало американок. Вони щороку просили передрукувати рецепт. Багато років редакція так і робила, а потім надрукувала текст великим шрифтом і запропонувала домогосподаркам вирізати його на згадку.

Необхідні продукти:

  • 150 гр. цукру (або на 50 гр. більше, якщо ви віддаєте перевагу більш солодкому пирогу);
  • 120 гр. вершкового масла;
  • Яйце – дві штуки;
  • 120 гр. борошна;
  • Одна чайна ложка розпушувача;
  • Одна дрібочка солі;
  • Кориці взяти одну чайну ложку (за бажанням);
  • 12 штук слив.

Покроковий процес приготування:

1. Вимийте сливи, обсушіть їх, розділіть на дві частини та дістаньте кісточки.

Дві столові ложки цукру змішайте з корицею. Це піде на присипку. Її можна і не робити, але особисто мені так більше подобається.

Збийте розм’якшене масло (вершкове масло), додавши цукор. Я масло ріжу на невеликі шматочки і вони стоять (до кімнатної температури), але спеціально його не розтоплюю. Також не сильно збиваю. Ретельно перемішую із цукром. Можна добіла, якщо ви фанат цієї справи.

2. Додайте яйця та продовжуйте збивання.

3. Зараз насипте розпушувача з сіллю та борошном. Ще недовго збивайте до отримання досить рідкого тіста.

Щодо просіювання борошна – можете це робити чи ні, як хочете.

4. Форму (розміри 22х24 см) треба змастити олією та посипати трохи борошном (це так звана французька сорочка).

5. Перекладіть тісто у форму для випікання та розрівняйте.

6. Поверху тіста щільно покладіть половинки зі слив (зріз – внизу). Можете зараз додати сік лимона, обливши ним пиріг. Я це зробив одного разу. Але смак не змінився. З того часу лимон не беру. Обсипте пиріг, взявши суміш із кориці із цукром.

7. Покладіть пиріг у гарячу піч (180 град.) на 45 або 60 хв. Готово чи ні – перевіряйте за допомогою зубочистки. Якщо до неї не прилипло тісто, то пиріг уже готовий.

8. Нехай він охолоне, а потім діставайте з форми. Можна ще насипати зверху цукрової пудри.

Насолоджуйтесь легендарним пирогом!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...