Готувати їх дуже просто. Ніяких дріжджів та тривалого вистоювання. Тісто буде на кефірі та воді. А ще я покажу вам новий метод формування. З ним вам не доведеться ліпити кожен пиріжок окремо. В якості начинки я використовую зелену цибулю та яйця, додавши ще один інгредієнт – сир.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно – 370 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 50 мл
- Кефір – 50 мл
- Вода – 150 мл
- Зелена цибуля – 1 пуч.
- Яйце – 2 шт.
- Твердий сир – 50 г
Покроковий процес приготування:
Змішайте борошно з сіллю, влийте розжарену олію і перемішайте, щоб розбити грудочки. Додайте кефір та теплу воду, замісіть м’яке пружне тісто. Накрийте плівкою та залиште на 20 хвилин.
У цей час приготуйте начинку. Подрібніть зелену цибулю, а яйця відваріть круто і дрібно наріжте. З’єднайте інгредієнти, додайте тертий на великій тертці сир і перемішайте.
Припорошіть стіл борошном і викладіть тісто. Розділіть його навпіл і вимішайте кожну частину, потім розкачайте кульки тонкими пластами. Викладіть на один лист тіста начинку так, як показано на фото.
Накрийте начинку другим пластом, пальцями прижимаючи простір між майбутніми пиріжками. Візьміть круглу форму відповідного діаметра (або склянку) та виріжте заготовки.
Розігрійте сковороду або каструлю з великою кількістю олії і викладіть кілька заготовок. Смажте на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору.
Тісто, що залишилося, я нарізаю шматочками і теж смажу. Посипаю коржики цукровою пудрою та отримую солодке до чаю. Але ви можете збільшити кількість начинки, щоб вийшло більше пиріжків. А яка випічка подобається вам: смажена чи печена?