Ледачі пиріжки на сковороді: найпростіший рецепт

Готувати їх дуже просто. Ніяких дріжджів та тривалого вистоювання. Тісто буде на кефірі та воді. А ще я покажу вам новий метод формування. З ним вам не доведеться ліпити кожен пиріжок окремо. В якості начинки я використовую зелену цибулю та яйця, додавши ще один інгредієнт – сир.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 370 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Кефір – 50 мл
  • Вода – 150 мл
  • Зелена цибуля – 1 пуч.
  • Яйце – 2 шт.
  • Твердий сир – 50 г

Покроковий процес приготування:

Змішайте борошно з сіллю, влийте розжарену олію і перемішайте, щоб розбити грудочки. Додайте кефір та теплу воду, замісіть м’яке пружне тісто. Накрийте плівкою та залиште на 20 хвилин.

Ледачі пиріжки на сковороді: найпростіший рецепт

У цей час приготуйте начинку. Подрібніть зелену цибулю, а яйця відваріть круто і дрібно наріжте. З’єднайте інгредієнти, додайте тертий на великій тертці сир і перемішайте.

Ледачі пиріжки на сковороді: найпростіший рецепт

Припорошіть стіл борошном і викладіть тісто. Розділіть його навпіл і вимішайте кожну частину, потім розкачайте кульки тонкими пластами. Викладіть на один лист тіста начинку так, як показано на фото.

Ледачі пиріжки на сковороді: найпростіший рецепт

Накрийте начинку другим пластом, пальцями прижимаючи простір між майбутніми пиріжками. Візьміть круглу форму відповідного діаметра (або склянку) та виріжте заготовки.

Ледачі пиріжки на сковороді: найпростіший рецепт

Розігрійте сковороду або каструлю з великою кількістю олії і викладіть кілька заготовок. Смажте на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору.

Ледачі пиріжки на сковороді: найпростіший рецепт

Тісто, що залишилося, я нарізаю шматочками і теж смажу. Посипаю коржики цукровою пудрою та отримую солодке до чаю. Але ви можете збільшити кількість начинки, щоб вийшло більше пиріжків. А яка випічка подобається вам: смажена чи печена?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...