Лечо з огірками на зиму з перезрілих огірків

Серед зимових заготовок особливе місце займає лечо. Мікс овочів вже давно вийшов за межі стандартного. Тепер в банці можна знайти все, що душі завгодно. Мій улюблений варіант – лечо з огірками, помідорами і болгарським перцем. Ось його ми сьогодні і приготуємо.

У салат йдуть всі огірки-переростки і овочі неправильної форми. Закуска виходить в міру гострою, з приємною кислинкою. Дуже добре підходить до різних гарнірів (особливо смачно зі смаженою картоплею) і запеченого м’яса. Ми томатну заливку використовуємо замість соусу. Спробуйте, це дуже смачно!

Необхідні продукти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 300 г
  • Огірки – 2,5 кг
  • Морква – 300 г
  • Соняшникова олія – 0,5 склянки
  • Часник – 1 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Оцет – 100 мл
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Помийте помідори, відріжте ту частину, до якої кріпиться плодоніжка, і пропустіть через м’ясорубку разом з чилі і часником.

Очистіть солодкий перець від насіння і наріжте соломкою. Моркву натріть на грубій терці. Обсмажте разом протягом 10 хвилин.

Розріжте вимиті огірки уздовж на чотири частини, потім розділіть так, щоб кожен шматочок був довжиною не більше 5 см. Якщо овоч гірчить, очистіть його від шкірки.

Складіть огірки в більшу товстостінну каструлю, додайте перець з морквою і залийте помідорну масою. Всипте сіль і цукор, перемішайте, потім влийте олію і поставте каструлю на вогонь.

Лечо з огірками на зиму з перезрілих огірків

Доведіть салат до кипіння, після чого зменшіть вогонь до мінімуму і варіть овочі 30 хвилин, періодично їх помішуючи.

Лечо з огірками на зиму з перезрілих огірків

За 10 хвилин до готовності влийте оцет. Розкладіть гарячий салат по стерилізованим банкам і закрийте прокип’яченими кришками. Переверніть і залиште під ковдрою до повного охолодження.

Зберігайте лечо разом з іншою закруткою в коморі або підвалі.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...