Лечо з морквою на зиму: перевірений рецепт

Лечо на зиму – простий і ефектний варіант страви. Воно прикрасить будь-яке застілля. Різноманіття смакових акцентів, яскравість відтінків і кисло-солодкий смак не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Рецепт з морквою і цибулею з додаванням томатної пасти подарує господині коронну закуску.

Для приготування 10 порцій страви необхідно взяти такі продукти:

  • червоний і жовтий болгарський перець – 1,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 300 г;
  • морква – 200 г;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • томатна паста – 400 г;
  • спеції – за смаком.

Попередньо підготуйте тару, уважно оглянути скляні банки. У них можуть бути сколи та тріщини, які приведуть до плачевних наслідків – заготівля зіпсується.

Коли вибрали відповідні банки для закрутки, то простерилизуйте їх. Для цього скористайтеся парою або кип’ятком, проведіть процедуру в пароварці, мікрохвильової печі, духовці або посудомийній машині. Кришки прокип’ятіть протягом 5-10 хвилин.

Тара готова. Тепер приступите до підготовки овочів. Насамперед помийте їх. Потім протріть паперовими рушниками, прибравши з їх поверхні зайву вологу. Вона завадить досягти ідеальної консистенції.

У рецепті присутня томатна паста. Її купите в магазині або приготуйте самостійно. Для цього:

  • Візьміть кілограм стиглих помідорів.
  • Зніміть з них шкірку, попередньо обшпаривши кип’ятком.
  • Тушкуйте зі спеціями на повільному вогні 15 хвилин.

Тепер приступайте до приготування лечо з морквою.

Цибулю і перець наріжте півкільцями, а ось моркву нашаткуйте невеликими брусочками. Це необхідно, щоб овочі не втратили форму і початкову структуру.

У глибоку сковорідку влийте олію і обсмажте на ній овочі. Намагайтеся повільно і акуратно перемішувати фрагменти на сковорідці, щоб не пошкодити структуру. Обсмажуйте до появи легкої прозорості.

В кінці обсмажування додайте в суміш томатну заливку, попередньо розвівши томатну пасту невеликою кількістю води (до 0,8 л).

Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте лечо з томатним соком мінімум 40 хвилин під закритою кришкою.

За 1 хвилину до готовності додайте трохи оцту, кілька подрібнених зубчиків часнику, сіль і перець, а також інші спеції, які підберете на свій смак.

Готове гаряче лечо розподіліть по банкам. Закатайте кришками, переверніть і вкутайте в рушник.

Після повного охолодження консервація готова. На підготовку овочів і розфасовку витратите 20 хвилин, а на термообробку – 50 хвилин.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...