Лечо на зиму: цю закуску дуже «поважають» в моїй родині

Класичний рецепт лечо – це поєднання перчика і помідорів. Найкраще використовувати стиглі овочі, щоб вийшов «яскравий» смак.

Лечо добре підходить до картоплі, макаронів і м’яса. Його можна їсти як окрему страву або додати для кольору в суп.

Список інгредієнтів:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 1,5 кг
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Цукор – ½ склянки
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Соняшникова олія – 150 г

Метод приготування:

Помідорчики надрізаємо і обдаємо в кип’ятку, щоб зняти шкірку. Ріжемо на чотири частини і пропускаємо через м’ясорубку. Масу кладемо в каструлю, солимо, додаємо цукор, наливаємо олію і ставимо варити.

Після закипання проварюємо 20 хвилинок. Перчик чистимо і ріжемо часточками. Кладемо його в каструлю до помідорної маси. Кладемо перчик горошком і варимо після закипання 15-20 хвилин.

Додаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо. Розкладаємо лечо по банках і закручуємо щільно кришечки. Укутуємо щільним пледом. Після зберігаємо в погребі. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...